Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Híd a generációk között
2018. jan. 26. péntek | Keszthely
Híd a generációk között
Fiatalokat és időseket hozott ma közelebb egymáshoz a TÉT Életkorunk Alapítvány. A civil szervezet a Szent Lukács Idősek Otthonával, a hévízi Római Katolikus Plébániával és a Memória Centrummal szervezte meg a „Híd a generációk között!” című programját. A Balaton Színházban vetélkedőre, előadásokra és szűrővizsgálatokra vártak minden generációt. E mellett bemutatták azokat a életútinterjúkat, melyeket egy pályázati felhívásra készítettek a fiatalok.

A hévízi  Szent Lukács Idősek Otthona egyik lakójáról, Emi néniről is készült portréfilm a pályázat keretében, de volt olyan fiatal, aki az amatőr színtársulatbeli partnerét bírta szóra kamerája előtt. A film mellett írásban is több életút interjú készült. Tóth Sára Anna, az egykor rendőrként szolgáló nagyapját mutatta be ’A hévízi seriff’ címmel írott alkotásában.

„A magyartanárom mondta, hogy van ez a pályázat és azért tartottam fontosnak, hogy ezen részt vegyek, mert a papámat jobban meg szerettem volna ismerni és így közelebb szerettem volna hozzá kerülni” - nyilatkozta Tóth Sára Anna.

A Híd a generációk között elnevezésű programot a TÉT Életkorunk Alapítvány hívta életre több partnerével. A rendezvényen nem csak az életútinterjúkat mutatták be. Számos olyan program volt, melynek célja, hogy közelítse egymáshoz a fiatalokat és az időseket.

„Elöregedő, idősödő társadalomban élünk egy fogyó népességgel és gyakran tapasztaljuk, hogy az idős embereknek nincs ellátó háttere és egyre kevesebb fiatal van, aki gondoskodik az idősekről. Ezért az a küldetésünk és a szakmai célunk, hogy egyre több fiatalt ismertetünk meg az idősekkel és az egymás problémáival és ezért a cím is erről szól, hogy Híd a generációk között. A rendezvényünknek a fő célja az, hogy a két generációt közelebb hozzuk egymáshoz” - mondta Dallos Rita, a TÉT Életkorunk Alapítvány elnöke. 

Az önkéntesség mellett, a generációk közti értékcseréről is szó esett a rendezvény előadásain, de szűrővizsgálatokon és kvízjátékon is részt lehetett venni. A kiállító standokon például olyan ételeket is kóstolhattak a vendégek, melyet fiatalok és idősek közösen készítettek a hévízi Szent Lukács Idősek Otthonban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 31. szerda 15:28 | Keszthely
A Balaton Színházban tartotta Gálaműsorát az Airforce Tánciskola. Sztárvendég Kiss Kevin volt.
| 2023. ápr. 20. csütörtök 14:10 | Keszthely
Keszthelyen is bemutatta a Helyben? – Rendben! című projektjét az Együtt Európáért Alapítvány.
| 2021. szep. 27. hétfő 15:10 | Keszthely
Pénteken rendezték meg az első család- és egészségnapot.
| 2021. aug. 17. kedd 15:54 | Zalaegerszeg
Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
Az Aktív Aranykor elnevezésű program keretében szervezett tavaszköszöntő bált Keszthely önkormányzata.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.