Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új bölcsődei csoport indul Keszthelyen
2017. szep. 15. péntek | Keszthely
Új bölcsődei csoport indul Keszthelyen
Több gyermeket vehetnek fel hamarosan a keszthelyi Szivárvány bölcsődébe. A képviselő-testület a szülők által jelzett egyre nagyobb igény miatt ugyanis úgy döntött: támogatja egy új csoport létrehozását. Tulajdonképpen egy korábbi állapot áll vissza, három évvel ezelőtt ugyanis a csökkenő létszám miatt szüntettek meg egy csoportot.

“Végre valami különleges dolog van a bölcsiben” - gondolhatják a gyerekek a kamera látványa kapcsán. Hatvan főt tudtak eddig fogadni a Szivárvány bölcsődében, október elsejétől hetvenkét férőhelyesre bővül a szolgáltatás.

Ez pedig már az a helyiség, ahol a hatodik, tizenkét bölcsődés gyermek csoportja lesz majd. A bölcsőde vezetője azt sorolja, mire lesz szükség itt a jövőben. Eddig is használták a termet, nyitott játszószobaként üzemelt. Csizmadia Lászlóné emiatt úgy gondolja: nagy átalakításokra nem lesz szükség.

"Végülis nem túl sok mindenre van szükségünk. Talán a falnak a burkolata, de ez nem annyira fontos első lépésben. Egy tálalópultra lenne szükségünk, illetve egy zsúrkocsira, amin az ételt behozzák a kolléganők." - mondta el Csizmadia Lászlóné Erika, a Szívárvány bölcsőde vezetője.

A bölcsődében öt csoport működik jelenleg, minden csoportban tizenkét gyermek van. Két-két nevelő foglalkozik velük. A szülők részéről már a korábbi években is mutatkozott igény további jelentkezésre, de idén augusztusban minden eddiginél erőteljesebb nyomás nehezedett az intézményre.

A bölcsőde vezetője elmondta még: "Szerettük volna mindenképp és most sikerült. 72 férőhelyre fog bővülni a bölcsődénk. Ehhez szükségünk van két kisgyermeknevelőre, amit meg is kaptunk, a felvétel megtörtént."

A tervek szerint október elsejéig meglesz minden engedély. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere elindította a folyamatot és bízik abban, hogy ebben a hónapban minden hatóságtól sikerül beszerezni a szükséges papírokat.

"Arra kértem intézetvezető asszonyt, Királyné Domaházi Csillát, hogy dolgozzon ki az önkormányzat számára egy szakmai anyagot, aminek az alapja képezte az előterjesztést, miszerint egy újabb csoportot fogunk indítani. Remélhetőleg október elsejétől, amennyiben minden szakhatósági engedély ehhez megjön. 1 millió forint költséget biztosított hozzá az önkormányzat, hogy a működést tudjuk biztosítani ebben az évben és természetesen a jövő évben is ezt a hat csoportot szeretnénk indítani és működtetni." - nyilatkozta a polgármester.

Jövő évben a kibővült Szivárvány bölcsőde működési költségeihez már az állami támogatásra is számít az önkormányzat. Saját forrásból eddig évente több, mint húszmillió forinttal járult hozzá a város a működtetéshez.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Jövő héttől megkezdődik a nyár a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsődében.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Helikon park kivitelezője is indulni akart az eljáráson.
| 2024. máj. 13. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Az új, 16 férőhelyes intézmény 180 millió forintoból épült fel az óvoda közvetlen szomszédságában.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
| 2024. feb. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tetőszerkezetet építettek a Gagarin utcai bölcsőde terasza fölé.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.