Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zalakaros: alaposan felkészült a fürdő a nyári szezonra
2023. máj. 1. hétfő | Zalakaros
Zalakaros: alaposan felkészült a fürdő a nyári szezonra
Ötvennyolcadik nyári szezonját kezdte meg a Zalakarosi Fürdő. Szombattól már a külső medencék és egyéb szolgáltatások is várják a látogatókat. A Zalakarosi Fürdő a Nyugat-Balaton legnagyobb családbarát fürdőjévé nőtte ki magát - így fogalmazott az intézmény vezérigazgatója a megnyitóünnepségen.

A Zalakarosi Fürdő területén huszonöt medence, termál és gyógyvizes fürdők várják az idelátogatókat. Az elmúlt ötvennyolc esztendőben közel harminckétmillió vendég fordult meg itt. Kápolnás József és családja a fürdővárosban lakik, rendszeresen járnak ide. "Bíztunk benne, hogy jó idő lesz. Még megvan rá az esély, de majd meglátjuk mi lesz ebből. Mi rendszeresen járunk ide. Télen el szoktunk jönni szaunázni. Most éppen a nyári szezon kezdődik, aminek örülünk, mert ki fog sütni a nap. Reméljük, sütni fog október végéig" - bizakodott a családfő.

A nyári szezont a város polgármestere és a fürdő vezérigazgatója nyitotta meg. Novák Ferenc polgármester elmondta: Zalakaros sokat köszönhet a fürdőnek, mivel jelentősen hozzájárult a település várossá minősítéséhez és jó híréhez. Elmondta: nem csak sikerek jellemzik a múltat. "A sikertörténet mellett benne vannak nyilván a kudarcok is. Soha nem felejtem el, 2020. március 15-én kellett arról döntenem, hogy a járvány miatt be kell zárni a fürdőt. A mai napig is ebbe beleborzongok, amikor egy szál vendég nem volt Zalakaroson, és minden megállt. De ezt túléltük, meg tudtuk oldani a problémákat. Erre jött az energiaválság, és amikor ezek a problémák, feladatok szóba jöttek, azt mondtuk, hogy mi ezt is meg fogjuk oldani. Ez így is történt, és egy rendkívül sikeres évet tudtunk lezárni" - tette hozzá.

Az intézmény vezérigazgatója, Végh Andor arról számolt be, hogy az idei esztendő jól indult a fürdőnek: most először történt meg, hogy a gazdálkodás pozitív szaldóval zárt. "Köszönhető ez nyilván azoknak az átalakításoknak, struktúráknak és a szó legszorosabb értelmében gazdálkodásnak, ami a zalakarosi fürdőn folyt. Abban is bízunk, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és egy olyan főszezont tudunk majd elérni tulajdonképpen, amelynek értelmében, ha visszatekintünk, akkor a számok is igazolják, hogy jól ténykedtünk úgymond" - vélekedett.

A Zalakarosi Fürdő tizennégy hektáron terül el. A vendégek szinte minden igényét ki tudják elégíteni. A szezonra alapos karbantartással készültek: többek között több, mint ötszáz négyzetméter burkolatot cseréltek ki, több ezer négyzetméternyi felületet újrafestettek, facsemetéket ültettek. A tervek szerint az idei év második felétől geotermikus energiával tervezik fűteni az épületeket. Ehhez a beruházáshoz kétszázmillió forint saját tőkét invesztálnak be.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Zalakaros
A kis forgalmú zalai utakon zajló megmérettetésen dombos szakaszok nehezítették a versenyt.
| 2023. júl. 17. hétfő 15:29 | Zalakaros
Az egész hétvégét felölelő kulturális programok mellett átadták a város elismeréseit.
| 2022. nov. 29. kedd 14:02 | Zalakaros
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
| 2022. okt. 13. csütörtök 19:08 | Zalakaros
Egy Csehországból érkező delegáció, többek között a szenátus tagjai látogattak Zalakarosra.
| 2022. júl. 15. péntek 16:22 | Zalakaros
A település 1997-ben kapott városi rangot, azóta a térség turisztikai központja lett.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.