Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kezdődik az iskola
2017. aug. 30. szerda | Keszthely
Kezdődik az iskola
Szeptember elseje nemcsak az ősz első napja, az iskolakezdés dátuma is. Keszthelyen egy intézmény kivételével pénteken rendezik a tanévnyitó ünnepségeket. A város általános és középiskoláiban 3846 diák kezdi meg a tanévet, közülük 200-an először ülnek az iskolapadba.

Az Asbóth Sándor Szakgimnáziumban évek óta hagyomány a “gólya nap” megrendezése. Sportversenyek, vetélkedők, közös programok segítségével ismerkedik meg egymással a száznyolcvan leendő kilencedik évfolyamos. Nem kötelező a részvétel, de szinte mindenki részt vett a programokon.

"Nagyon jól érzem magam és a többiek is. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy megszervezték a tanáraink ezt a napot, hiszen sokkal könnyebben összebarátkozunk a többiekkel is és mire meg kezdődik a tanítás, addigra egy jobban összekovácsolódott közösségben tudunk majd tanulni" - vélekedik Táskai Sára tanuló.

Az iskola falain belül az utolsó simításokat végzik a dolgozók. Porszívózzák a sporttantermet és az osztálytermeket, tisztítják az ablakokat, szerelik az új csatlakozókat. Egy szint komplett villamosrendszer-cseréje zajlott le a nyár folyamán. Az ehhez kapcsolódó kőműves és festőmunkálatokkal már végeztek a dolgozók. Pályázati pénzből finanszírozták a beruházást.

Az iskola igazgatója, Csótár András hozzáteszi: "A takarító és karbantartó kollégáim úgy néz ki, hogy az utolsó simításokon vannak túl. Elég nagy értékű is volt ez a beruházás, 12 millió forint körüli értéket képviselt, amit egy pályázatból nyert el az iskolánk és minden ilyen lehetőségnek örülünk. Ezenkívül kisebb munkák is nyilván ilyenkor elkészülnek, amire év közben nincsen lehetőség. Felújítunk vizes blokkokat, lefestünk olyan tantermeket, amelyek néhány év alatt azért összekoszolódnak és elhasználódnak."

A tankönyvek szétosztására is felkészültek, az átvétel várhatóan egy hétig is el fog tartani. Az udvar rendezése után érkezhetnek a diákok - ebben az iskolában 942 tanuló fog beülni a padokba. A város más középiskoláiban is felkészültek az új tanévre. Keszthelyen 2231 középiskolás diák kezdi meg a tanévet, ebből 438 kilencedik évfolyamos. Az általános iskolások száma 1649, ebből kettőszázan első osztályosok lesznek.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A “Balaton festőjéről” emlékezett meg születési évfordulója közeledtével az Egry József Általános iskola.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Nagy sikerrel rendezték meg a gyenesdiási művészeti fesztivált.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.