Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Központban a család - adományosztás Keszthelyen
2017. aug. 30. szerda | Keszthely
Központban a család - adományosztás Keszthelyen
“Központban a család” címmel az iskolakezdés kapcsán rendezett adományosztást a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete. Az országos igazgatóság pályázatán nyertek ehhez támogatást. A Keszthelyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, az önkormányzat és a Járási Hivatal gyámügyi munkatársai segítségével találták meg azokat, akik segítségre szorulnak.

Várakoznak az emberek az iskolakezdés alkalmából rendezett adományosztás előtt. Több napon keresztül van most lehetőség arra, hogy a rászorultak gyermekruhákat, cipőket, iskolaszereket, élelmiszert kapjanak a területi szervezet Kossuth utcai irodájánál.

"Az iskolakezdés céljából ez nagyon jó dolog. Minden szerdánként van ez a Vöröskeresztes ruha válogatás, ami szerintem nagyon jó dolog és a pékáru is, amit kapunk minden nap; kenyeret, péksüteményt, sósat, zöldséget, gyümölcsöt és ez nagyon nagy segítség a családoknak" - mondta el Forgács Éva.

2013. szeptembere óta működik a városban az adománycentrum. Ennek keretében kerülhet sor minden szerdán az ingyenes osztásra. Az iskola jelentős tehertétel a családok számára. Az ennek kapcsán rendezett adományozás során körülbelül negyven gyermek számára biztosítják a zökkenőmentes tanévkezdést. Adományozók nélkül nem működőképes a rendszer. A területi szervezet hat-nyolc stabil támogatóval áll kapcsolatban.

"Meg kell köszönnöm azoknak az adományozóknak, akik gyermekruhákat, cipőket hoztak, iskolatáskákat, tolltartókat, gyermekjátékokat, akik ide behozták az elmúlt héten ezeket és azokat tudjuk mi most kiosztani. A megyei Vöröskereszt is támogatta az akciónkat, hiszen konzerveket biztosított részünkre. Élelmiszert is tudunk biztosítani a rászorulók számára. Ebben az Élelmiszerbank és a Gondviselés Háza a partnerszervezet. Az Élelmiszerbank keretében szállítjuk minden nap az élelmiszert és most ebben a két napban a kenyeret, péksüteményt, zöldséget, gyümölcsöt szintén a rászoruló családoknak osztjuk ki. A Gondviselés Háza segíti az akciónkat és partnerünk ebben a programban. A szállítást, az élelmiszerek szállítását illetve egyes adományok szállítását ők oldják meg" - tudtuk meg Kapcsándy Máriától, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetőjétől.

Az adományosztás nem ért véget. Továbbra is várják a rászorultak jelentkezését az Kossuth Lajos utca 45. alatti székhelyen, ahol az iskolakezdéshez szükséges dolgok beszerzésében is tudnak segíteni. Várják azokat a magánszemélyeket is, akik bármilyen módon - akár használt ruhanemű leadásával - tudják támogatni a rászorultakat.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

| 2023. szep. 12. kedd 16:23 | Alsópáhok
160-an vonultak fel az Aranykorúak Szüreti Fesztiválján Alsópáhokon.
| 2023. aug. 8. kedd 16:04 | Keszthely
Retró véradás volt a Keszthelyi Kórházban.
| 2023. júl. 13. csütörtök 16:18 | Keszthely
Ebben az időszakban több a baleset, és a műtétekhez is kiemeltne fontos a vérkészítmény.
| 2023. feb. 14. kedd 16:47 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kapcsándy Mária, a Magyar Vöröskereszt Keszthely Területi Szervezetének vezetője.
| 2022. jún. 21. kedd 10:35 | Keszthely
Önkéntesek és donorok vehettek át elismeréseket Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:15
Keszthelyi Szemmel
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.