Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Önkéntesek a tiszta városért
2017. ápr. 25. kedd | Keszthely
Önkéntesek a tiszta városért
Megkezdődött a Közösségi Nagytakarítás Keszthelyen. A helyi Városvédő Egyesület először szervezett szemétszedési akciót. A felhíváshoz nagyon sok civil szervezet és magánszemély is csatlakozott. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, a város közterületeinek tisztasága a legnagyobb érték mindenki számára.

Három zsák szemetet gyűjtöttek össze fél óra alatt az Életfa iskola diákjai. Az intézmény tanulói is csatlakoztak a Keszthelyi Városvédő Egyesület takarítási akciójához, és vállalták, hogy megtisztítják a Balogh Ferenc utca környékét. A diákok tudják, miért fontos a szemétszedés. 

„Az állatoknak több legyen a természetes élőhelyük. Sok helyre le tudjanak a madarak fészkelni, és, hogy a globális felmelegedés ellen harcoljunk.” - mondta az Életfa iskola egyik tanulója, Oláh Kristóf.

A lelkes önkéntesek a biológia óra keretein belül indultak a szemétgyűjtésre. Maguk is meglepődtek azon, hogy milyen gyorsan megtelt a Városvédő Egyesület által biztosított három zsák. Az iskola diákjai szívesen csatlakoztak az akcióhoz. Köszönhető ez annak is, hogy az intézmény tudatosan neveli őket a tiszta és élhető környezet fontosságára.

„Az Életfa iskola egy ökoiskola, és pedagógiai programunkban is kiemelt helyet kap a környezettudatosság, szemléletformálás, nevelés, és a mindennapokban is mi ezt nagyon fontosnak tartjuk. Az osztálytermekben is szelektíven, válogatva vannak elhelyezve a szemételhelyező kis tartályaink. Illetve ami még az órákon is hangsúlyt kap, illetve mondjuk a gyerekeknek, hogy amikor elmennek vásárolni, akkor is a szükségesség elvét tartsák fontosnak, illetve maguk előtt.” - tájékoztatott Duráncsik Éva, az Életfa iskola pedagógusa.

A Zámor térségében is szedte a szemetet egy lelkes önkéntes család. Ők a vízelvezető árok, a kerékpárút és a Libás strand parkolója körüli területet tisztították meg. Az utcák alapvetően tiszták, de a part körüli zöldterületeken nagyon sok a szemét. A család fontosnak tartja, hogy megtisztítsa saját lakókörnyezetét az eldobált hulladéktól.                       

„Öt éve lakunk körülbelül ezen a környéken, és nagyon szépen alakul itt a környék. Gondolok itt a faültetésekre, gondolok itt a parkolónak a lerakására, és néha-néha belezavar egy két ember, aki ide szórja a szemetét, vagy gondol egyet és eldobja. Most ezzel tudunk segíteni abban, hogy maradjon szép ez a környék.” - hangsúlyozta az egyik önkéntes, Kránicz Szilárd.

A Városvédő Egyesület nagytakarítási akciójában egész héten gyűjtik a szemetet a város különböző pontjain az önkéntesek. Aki szeretne csatlakozni, az továbbra is jelentkezhet az egyesület elérhetőségein. Az akció lezárására és az értékelésre április 29-én, délután 4 órakor kerül sor a Zámori Barátok Asztalánál, a Semmelweis utcában.    

Regman Karola - Keszthelyi TV      

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2023. már. 27. hétfő 16:12 | Keszthely
Keszthely nyugati városrészét tisztították meg a hulladéktól az önkéntes szemétszedők.
| 2022. ápr. 8. péntek 16:46 | Gyenesdiás
A gyenesdiási általános iskola tanulói az iskolától a Nagymezőig vezető utak mentén szedték a szemetet.
| 2022. jan. 31. hétfő 13:34 | Keszthely
40 zsák szemetet gyűjtöttek össze szombaton önkéntesek a Szent Mihály úti gesztenyesornál.
| 2020. már. 20. péntek 18:49 | Balatongyörök
Balatongyörökön hagyomány, hogy tavasszal megtisztítják a leglátogatottab helyszíneket.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.