+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Évfordulós alkotókról emlékeztek meg
2023. január 23. hétfő 11:23 - Keszthely
Évfordulós alkotókról emlékeztek meg
Évfordulós költőkről, írókról emlékeztek meg a Tájak-Korok-Múzeumok Kőrösi Csoma Sándor Klub és a Fejér György Városi Könyvtár közös rendezésében. A magyar kultúra napjához kapcsolódó műsoron verses-zenés összeállítást hallhatott a közönség. A 39 éves klub ebben az évben is színes programokkal készül, számos kirándulást és előadást terveznek.

Móra Ferenc: A könyvvé vált kakas című művéből is olvastak fel az eseményen. Összesen 10 olyan íróról, költőről emlékeztek meg, akinek idén évfordulóját ünnepeljük. A jubileumok érintették a születési dátumot, vagy valamilyen művük kéziratának letisztázását. A megemlékezést második éve rendezték meg a klubban. A tagok lelkesen készültek arra, hogy részt vegyenek a műsoron.

„Már összeszokott a kis csapat, tavaly ugyanezekkel a klubtagokkal együtt összeállított műsor került bemutatásra szintén a magyar kultúra napján.” - osztotta meg Görbe Károlyné, a műsor összeállítója.

Batsányi János, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor, Madách Imre, Babits Mihály, Juhász Gyula, József Attila, Weöres Sándor és Fekete István lettek a kiválasztott alkotók erre az évre. Utóbbitól Bereczky Szilárd idézett, Relativitás című esszéjét tolmácsolta a jelenlévőknek. Ebben a műben azt hangsúlyozza az író, hogy minden azon múlik, hogy hogy viszonyulunk hozzá.

„Ez a relativitás, a jó és a rosszhoz való relatív közelítés, a végén pedig megemlíti, hogy Einstein ezt nem fejtette eléggé ki ezt a relativitás elméletét, amikor valamihez viszonyítani kell azt, hogy most ez jó nekem, vagy rossz.”

Megzenésített versek is felcsendültek a megemlékezésen, illetve vetítéssel is készültek a közönségnek. A klub ebben az évben is több előadást, buszos kirándulást és túrát szervez, minden hónapban várható rendezvényük. Előadásaik nyitottak, bárkit szívesen látnak rajtuk. Legközelebb a gyógyítás történetéről hallhatnak az érdeklődők Dr. Elek Attila tolmácsolásában február 10-én.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
kulisszabejárást és közönségtalálkozót a Pesti Művész Színház Keszthelyen.
 
Turi Török Tibor munkásságát ismerhették meg a Nemzeti Kör könyvklubjának réásztvevői.
 
A héten zajlott az Európai Mobilitási Hét, melyhez minden évben csatlakoznak intézmények.
 
A keszthelyi nyomozók elkapták a férfit, bíróság előtt kell felelnie tettéért.
 
A Híradó Plusz vendége: Nemes Klára, a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője
 
Befejeződött a Katasztrófavédelem idei szúnyoggyérítési programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus