+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyszerűbb a SZÉP-kártya használata
2023. január 20. péntek 16:28 - Keszthely, Zalaegerszeg
Egyszerűbb a SZÉP-kártya használata
Új szabályozás vonatkozik a SZÉP-kártyákra. Megszűntek a korábbi alszámlák és a rajtuk található összegek összeadódnak. Az intézkedés egyszerűbbé és gyorsabbá teszi ezt a fizetési formát. Az intézkedés 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint.

Flaisz Gergő napi szinten SZÉP-kártyával fizeti ebédjét, de utazáskor is használja családjával.

„Alapvetően ez egy nagyon fontos lehetőség. Az pedig hogy most össze lettek vonva ezek a zsebek, ez pedig egyenesen szuper jó, hiszen így nem kell azon gondolkodni, hogy az ember esetleg milyen zsebbe kéri a munkáltatójától, hanem csak használja és működik. Ez nagyon jó dolog” - nyilatkozta a férfi. 

A SZÉP-kártya eddig is a belföldi turizmus motorjának számított, azonban az intézkedés hatására várhatóan tovább nő a népszerűsége, hiszen mind a kártya tulajdonosoknak, mind az elfogadóhelyeknek, vállalkozásoknak könnyítést és támogatást jelent a szankciós válságban.

Takács András étteremvezető: „A menüidőben és délben a SZÉP-kártya használat az nagyon jelentős, a forgalmunknak az 50-70 százalékát teszi ki. A szállásba is a nyáron, amikor több turista jön, akkor is elég jelentős a SZÉP-kártya forgalom. Az A la carte forgalomnál már annyira nem, de inkább a menüre költik az emberek.”

A SZÉP-kártyához korábban három alszámla tartozott: szállás, vendéglátás és szabadidő. A szálláshelyeken sok esetben nehézséget, bonyodalmat okozott, hogy az egyes zsebeket csak meghatározott szolgáltatásokra lehetett igénybe venni.

Simonné Mester Ildikó szállodavezető: „Az éttermi szolgáltatást igénybe vevők csak a vendéglátás fület, a wellness részleget igénybe vevők viszont csak a rekreációs fület használhatták. Nagyon nagy könnyebbséget  jelentett az elmúlt időszakban, hogy a zsebek átjárhatóak voltak, hiszen amikor elfogyott a vendéglátásról a fül, akkor a szállás zsebeket az étteremben például nem tudták a vendégek használni, de ilyenkor sokkal bátrabban költöttek már, hogy tudták hogy van fedezet rá. Most ez még könnyebb lett azáltal, hogy nem kell megkérdezni a vendéget, hogy melyik fület kell használni.”

A SZÉP-kártya, 11 évvel ezelőtti létrehozása óta, a belföldi turizmus ösztönzésének egyik legfontosabb eszköze. Ennek oka, hogy a vidéki Magyarországra elsősorban hazai vendégek utaznak, arányuk 2022. első 11 hónapja során a teljes, 26 milliós forgalmon belül 74 százalékos volt.A módosítás jelentőségét mutatja, hogy 2022. november végén a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló keret mintegy 88 milliárd forint volt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus