+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyszerűbb a SZÉP-kártya használata
2023. január 20. péntek 16:28 - Keszthely, Zalaegerszeg
Egyszerűbb a SZÉP-kártya használata
Új szabályozás vonatkozik a SZÉP-kártyákra. Megszűntek a korábbi alszámlák és a rajtuk található összegek összeadódnak. Az intézkedés egyszerűbbé és gyorsabbá teszi ezt a fizetési formát. Az intézkedés 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint.

Flaisz Gergő napi szinten SZÉP-kártyával fizeti ebédjét, de utazáskor is használja családjával.

„Alapvetően ez egy nagyon fontos lehetőség. Az pedig hogy most össze lettek vonva ezek a zsebek, ez pedig egyenesen szuper jó, hiszen így nem kell azon gondolkodni, hogy az ember esetleg milyen zsebbe kéri a munkáltatójától, hanem csak használja és működik. Ez nagyon jó dolog” - nyilatkozta a férfi. 

A SZÉP-kártya eddig is a belföldi turizmus motorjának számított, azonban az intézkedés hatására várhatóan tovább nő a népszerűsége, hiszen mind a kártya tulajdonosoknak, mind az elfogadóhelyeknek, vállalkozásoknak könnyítést és támogatást jelent a szankciós válságban.

Takács András étteremvezető: „A menüidőben és délben a SZÉP-kártya használat az nagyon jelentős, a forgalmunknak az 50-70 százalékát teszi ki. A szállásba is a nyáron, amikor több turista jön, akkor is elég jelentős a SZÉP-kártya forgalom. Az A la carte forgalomnál már annyira nem, de inkább a menüre költik az emberek.”

A SZÉP-kártyához korábban három alszámla tartozott: szállás, vendéglátás és szabadidő. A szálláshelyeken sok esetben nehézséget, bonyodalmat okozott, hogy az egyes zsebeket csak meghatározott szolgáltatásokra lehetett igénybe venni.

Simonné Mester Ildikó szállodavezető: „Az éttermi szolgáltatást igénybe vevők csak a vendéglátás fület, a wellness részleget igénybe vevők viszont csak a rekreációs fület használhatták. Nagyon nagy könnyebbséget  jelentett az elmúlt időszakban, hogy a zsebek átjárhatóak voltak, hiszen amikor elfogyott a vendéglátásról a fül, akkor a szállás zsebeket az étteremben például nem tudták a vendégek használni, de ilyenkor sokkal bátrabban költöttek már, hogy tudták hogy van fedezet rá. Most ez még könnyebb lett azáltal, hogy nem kell megkérdezni a vendéget, hogy melyik fület kell használni.”

A SZÉP-kártya, 11 évvel ezelőtti létrehozása óta, a belföldi turizmus ösztönzésének egyik legfontosabb eszköze. Ennek oka, hogy a vidéki Magyarországra elsősorban hazai vendégek utaznak, arányuk 2022. első 11 hónapja során a teljes, 26 milliós forgalmon belül 74 százalékos volt.A módosítás jelentőségét mutatja, hogy 2022. november végén a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló keret mintegy 88 milliárd forint volt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus