+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Educatio: segítség a döntésben
2023. január 12. csütörtök 15:48 - Baudapest, Keszthely
Educatio: segítség a döntésben
Keszthelyi kiállítók és érdeklődők és részt vesznek a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A január 12. és 14. között zajló oktatási seregszemlén a Georgikon is standot kapott. A keszthelyi kampuszon a turizmus-vendéglátás és az osztatlan agrármérnöki képzések mellett például kertészmérnöki és szőlész-borász okleveleket is szerezhetnek Keszthelyen a hallgatók.

Kovács Blanka pénzügy-számvitel szakos a Közgázban, 13 évfolyamos. Ebben az irányban szeretne továbbtanulni Zalaegerszegen vagy Budapesten. Az osztályával részt vesznek az Educatio kiállításon, ami szerinte nagy segítség a döntésben. A sikeres felvételihez több területen szerez többletpontokat. 

„Idén is vannak könnyítések, de ugyanúgy elvárás az emelt érettségi, történelemből én is szeretnék emelt érettségizni idén. Van nyelvvizsgám, azzal most végeztem, ezen kívül én is szerzek majd plusz pontokat a szakmámmal év végén, ezt is be tudom számítani, így előnyösebb helyzetből tudok majd indulni.”

Esztergomi Péter érettségi után még nem tudta, mihez szeretne kezdeni, ezért jelentkezett a Közgáz logisztikai képzésére, ami annyira megtetszett neki, hogy ezen a területen tervez továbbtanulni. Logisztikai mérnök szeretne lenni. A győri Széchenyi István Egyetemre készül.

„Remélem azt, hogy majd ha úgy tudok teljesíteni, akkor majd talán az Audihoz is el tudok menni, az egy elég jó hely szerintem, főleg itt Magyarországon, ebben a helyzetben. Rengeteg helyre el lehet menni, akár a vasúthoz, vagy akár reptérre is. Győr az igazán megfogott engem, ezért is választottam, hogy akkor legyen Győr.”

Százötven kiállító várja az Educatio látogatóit. A Georgikon és a MATE standja közvetlenül a színpad mellett, a legjobb helyen van. Magyarország legnagyobb pályaválasztási rendezvényén agrárkvízzel, játékkal, történeti és szakbemutatókkal készültek a keszthelyiek.

„Az Educationak a jelentősége az hosszú évek óta, évtizedek óta az, hogy az ország legkülönfélébb részeiről meg tudunk szólítani olyan hallgatójelölteket is,a kiket egyébként nem biztos, hogy elérnénk, hiszen Nyíregyházától Szegedig, Győrtől Bátaszákig mindenhonnét   érkeznek hallgatójelöltek. Nagyon komoly tapasztalatunk a hosszú évek beiskolázása kapcsán, hogy akiket itt meg tudunk szólítani, azok nagyobb eséllyel el fognak jönni hozzánk nyílt napra.”

A 20 ezer négyzetméteren megvalósuló 23. Educatio Kiállításon a pályaválasztás előtt állók és a továbbtanulás iránt érdeklődők interaktív programokon vehetnek részt, továbbá megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények nyújtotta lehetőségekkel.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus