+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy volt a tétje a teremfocinak
2023. január 10. kedd 15:21 - Keszthely
Nagy volt a tétje a teremfocinak
24 csapat mérkőzött egymással a hétvégén Keszthelyen. Harmadik alkalommal szervezték meg a Volvo Penta Kupát a Csány-Szendrey iskola tornacsarnokában. A versengésnek kifejezetten nagy volt a tétje, az első helyezett csapat 200 ezer forintos pénzjutalmat vihetett haza.

A csapatok reggel 8 órától rúgták a bőrt. A bajnokságon 5+1 felállásban játszottak a focisták. A sportolók mindent megtettek azért, hogy megverjék ellenfeleiket és továbbjussanak. Az eseményre az ország több pontjáról is érkeztek csapatok.        

„Igazából szeretnénk megnyerni ezt a teremtornát. Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó a szervezés, nagyon jó csapatok vannak, nehéz mérkőzések vannak. Megpróbálunk minél tovább jutni.” - mondta egyrésztvevő, Csák Benjámin.

A tornán minden szinten futballozó játékos játszhatott, az alsó korhatár 14 év volt. A csapatok egy része már jól ismerte egymást, hiszen több kupán is volt lehetőségük találkozni. A teremfoci Uruguayból ered, itt 1930-ban találták ki a labdarúgás mini változatát. Magyarországon az 1980-as években lett kifejezetten népszerű. A különböző versenyek a csapatépítés szempontjából is fontosak.

„Tényleg szeretnék egy haverokból, ismerősökből álló jó kis közösséget létrehozni. Úgyhogy igazából nekünk a részvétel a fontos, nem az eredmény, de sikerült továbbjutnunk, úgyhogy egy jó napon vagyunk eddig túl.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Szokoli Márk.

A teremlabdarúgást évek óta népszerű szabadidős sportnak számít. Iskolásoknak, baráti társaságoknak, amatőr és profi csapatoknak is szerveznek kupákat, gyakran a bajnokság téli szünetében. A cél legtöbbször a közösségépítés, de nagyobb tétekért is rendezhetnek egy-egy tornát.   

„Ez egy pénzdíjas teremtorna. 200 ezer forint a fődíjunk, az első négy csapatot díjazzuk. Szerencsére van több támogatónk, aki ehhez hozzájárul, hogy ez a torna létrejöhessen. Viszont idén kicsit drágábban szereztük meg a csarnokot, ezért csak egy naposra, 24 csapatosra csináltuk meg a tornát.” - tájékoztatott az esemény szervezője, Kubicsek Barna.

A torna győztese a pénzjutalom mellett vándorserleget is hazavihetett, amelyet egy évig birtokolhat. Emellett a legjobb kapusnak, a legjobb mezőnyjátékosnak és a gólkirálynak is osztottak ki különdíjakat.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus