+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csak akkor áll meg a vonat, ha kell
2023. január 5. csütörtök 13:34 - Balatongyörök
Csak akkor áll meg a vonat, ha kell
Keszthely környéki településekkel is bővült a feltételes vasúti megállóhelyek listája. A MÁV a pontosabb közlekedés és az üzemanyag-, illetve árammegtakarítás miatt bővítette a megállók körét. Az érintett vonalakon és járműveken is tájékoztató táblákat helyezett el a vasúttársaság.

Balatongyörök és Gyenesdiás is bekerült a feltételes megállók körébe. A Helikon InterRégió vonatok csak abban az esetben állnak meg, ha az utasok előre jelzik leszállási szándékukat, vagy várakoznak a peronon.A feltételes megállás rendszerét, illetve a leszállásjelzést a MÁV-START már 2013-ban bevezette. Azóta több körben bővült az érintett vasútvonalak száma.  A decemberi menetrendváltástól 6 vonalon, 14 megállóval egészült ki az eddigi kör.

Biber Anett, a MÁV szóvivője: „Menetidőt lehet így megtakarítani, olyan vasútvonalakon, ahol bizonyos megállóhelyeken a nap nagyobb részében nincs fel- vagy leszálló utas, tehát teljesen felesleges időveszteség, illetve energiaveszteség a gázolaj, vagy áramfelhasználásban az, hogy megáll a vonat és újra fel kell gyorsítania, tehát időt és energiát lehet ezzel nyerni.”

A MÁV tapasztalata az, hogy a rendszer jól működik, jól kezelik az utazók. A vonatok a feltételes megállóhelyeken minden esetben megállnak, amennyiben a peronon vonatra várakozó személy tartózkodik, illetve akkor is amennyiben a mozdonyvezető nem tudja kétséget kizáróan megállapítani, hogy nincs le- vagy felszállni szándékozó utas. Abban az esetben, ha a leszállásjelző berendezés meghibásodik, vagy olyan vonat közlekedik, amire az nincs telepítve, a vonat a megállóhelyen mindenképp megáll.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus