+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Inhalátorokat kapott a gyerekosztály
2022. december 22. csütörtök 15:45 - Keszthely
Inhalátorokat kapott a gyerekosztály
Inhalátor készülékeket kapott a Keszthelyi Kórház gyermekosztálya. A gépeket egy vállalkozó ajánlotta fel, aki személyesen vitte el az adományt. Az inhalátor nagy segítség a kórháznak, főleg a téli időszakban. A felajánló az osztály dolgozóira is gondolt, nekik is összeállítottak egy ajándékcsomagot.

Az inhalátor napi használatban van a kórház gyerekosztályán. A nedves, ködös időben nagyon sok gyerek kerül be légúti megbetegedésekkel, az ő gyógyszerezésüket jelentősen megkönnyíti a műszer. A gép sok esetben életet is menthet. A felajánló öt darab inhalátort adományozott a kórháznak, ezeket sterilizálás után már használatba is veszik a szakemberek.

„A cégeinknek is, és magánszemélyként is nagyon fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás. Itt a Keszthelyi Kórházban nekem személyes érintettségem is van, hiszen a kisfiam gyakran felső légúti megbetegedésekben szenved, illetve kruppos. Ezért gyakran járunk ide. Tudjuk azt is, hogy otthon is, illetve a kórházban is nagyon fontos az inhalátor egy ilyen megbetegedés kezelésénél. Mivel láttuk azt, hogy ebben hiány van, ezért megpróbáltuk olyan módon segíteni az osztályt, hogy tudják alkalmazni ezt a beteg gyerekeknél.” - tájékoztatott Steinhardt Tamás, a Z-Szabó Bau és Társai Kft. ügyvezetője.

Az öt darab inhalátor készülék összértéke 70 ezer forint. Emellett egy komolyabb, ultrahangos inhalátort is kapott az osztály, amely csaknem 400 ezer forintba kerül. Ezzel a súlyos, akár életveszélyes állapotoknál tudnak beavatkozni. Karácsony előtt nagyon sok adomány érkezik a Keszthelyi Kórházba, kiemelten a gyerekosztályra. A gépeket mindig szívesen fogadják, hiszen ezek gyakran meghibásodnak, és a pótlásuk nagyon költséges.

„Ez az egyik legjobb ajándék, ami szóba jöhet egyáltalán. Mivel az őszi-téli időszakban a kisgyerekeknél a légúti megbetegedés a sztár, ilyenkor az elsődleges szempont, hogy a légutakba közvetlenül juttassuk be a gyógyszereket, erre szolgálnak az inhalátorok. Van az osztályon, ha jól emlékszem hat, folyamatosan mennek. Tehát egy kisgyereknél naponta három-négy inhalálásról van szó, úgyhogy a gépek folyamatosan igénybe vannak véve.” - tájékoztatott Dr. Mischl Olga, a Keszthelyi Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

A gépek mellett csomagokat is összeállított az adományozó. A bent fekvő gyerekek is kapnak ajándékot, de nem feledkeztek meg az osztály dolgozóiról sem. Az ünnep előtt ők is átvehettek egy-egy ajándékot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus