+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szép eredménnyel tért haza a "kis zongorista"
2023. január 3. kedd 13:05 - Keszthely
Szép eredménnyel tért haza a "kis zongorista"
Ezüstéremmel tért haza a kis zongorista. Az Életfa iskola kis tanulója, Heizler Eliza, regionális zongoraversenyen bizonyított. Négy megye kiválóságai mérettették meg magukat a Rév Lívia V. Dél-Dunántúli versenyen. A 9 éves tehetségnek kevés ideje volt felkészülni. A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola szervezésében zajló egyfordulós zongoraversenyre két különböző stílusú darabbal kellett készülni.

Kollonay Zoltán ,az Életfa iskola zongoratanára. A kilenc éves Elizának tanítja a zongorajáték finomságát, lágyságát. Heizler Eliza második helyezést ért el azon a Dél-Dunántúli versenyen, amelyre Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből, 20 művészetoktatási intézményből 69 tanuló nevezett, négy korcsoportban. A felkészülésre mindössze egy hónap állt rendelkezésre."Az előadásnak a rejtelmeibe próbáltam őt bevezetni és nekem ez egy nagyon tanulságos dolog, mert amikor Én mint művész a színpadon állok és zenélek, az egyfajta attitűd és a másik amikor tanítok a gyerekeknek az egy másik fajta. Én most már nagyon régóta kezdem összemosni ezt a kettőt. Nincsen ilyen, azt gondolom, hogy zene van. S a zene, akárhol találkozunk vele, ugyanúgy kell róla beszélni és ugyanolyan mélységekig kell. Hála istennek Eliza olyan gyermek, hogy fogékony mindenre és a saját ötletei alapján ezt ki tudja egészíteni és ki tudja bővíteni."- mondta el Kollonay Zoltán.

Eliza szeptember óta tanul új zongoratanárával. Órarend szerint találkoznak. A versenyre sűrítették a próbákat, de az is kevésnek bizonyult, otthon is gyakorolt. Két darabbal kellett készülni a megmérettésre. "Egy időben kellett azért gyakorolni egy megszabott időt,de viszont amikor már egyre jobban ment, egyre kevesebbet kellett gyakorolni. Mert ha túl sokszor gyakoroltam, akkor már egy-két hangot lehet, hogy félreléptem a zongorán. Az nem volt jó, ha túl sokat gyakoroltam. De viszont az otthoni gyakorlást nagyon élveztem. Egyedül gyakoroltam."- nyilatkozott Heizler Eliza.

Az iskolában az alapítás óta  van zeneoktatás, valamennyi tanuló játszik hangszeren. "Természetesen nem minden gyerek tehetséges a zenében, de azt szeretnénk, hogy szeressék a zenét és időnként kiugrik egy– egy komolyabb tehetség, akikkel nagyon szép eredményeket tudunk elérni. Ezeket a gyerekeket küldjük versenyre is."- mondta Dr. Móroczné Komáromi Gyöngyi az intézmény pedagógiai vezetője. Heizler Eliza nem lámpalázas, gyermeki könnyedséggel veszi az akadályokat. Örül az eredménynek. Továbbra is szorgalmasan zongorázik szabad idejében is, mert egy nemzetközi versenyre készíti fel tanára.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus