+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Adomány a rászorulóknak
2022. december 20. kedd 17:06 - Keszthely
Adomány a rászorulóknak
Tartós élelmiszercsomagot kaptak a rászorulók. A keszthelyi önkormányzatnál már hagyomány, hogy karácsony előtt megajándékozzák a nehéz helyzetben lévő családokat. Korábban vacsorával is egybekötötték a programot, a pandémia óta azonban az erre költött pénzt is a csomagokra fordítják.

Az alapvető élelmiszerek mellett édességet is tartalmaznak a csomagok. A korábbi évekhez hasonlóan a Külső-Zsidi Közösségi Háznál adták át az ajándékokat. Az önkormányzat egész évben figyelmet fordít a rászorulókra, így nem kérdés, hogy karácsonykor is megajándékozzák őket. Az adomány sokat jelent a családoknak.

„Nagyon köszönjük a kisebbség nevében is, hogy megajándékoztak evvel az ajándékkal. Mindenkinek kívánok gazdag, nagyon gazdag karácsonyt. Sajnos a háború miatt nincs ez meg teljesen. Együtt érzek azokkal is, de azon kívül kívánok mindenkinek békés áldott karácsonyt, és nagyon köszönjük a polgármester úrnak, Manninger úrnak is, meg a testületnek is, aki ezt felajánlotta és hozzájárult.” - mondta egy résztvevő, Ráda István.

Az önkormányzat mellett vállalkozók is ajánlottak fel ajándékokat. A csomagokban főként ruhanemű, gyerekjáték kapott helyet. Keszthely alpolgármestere az egész testület nevében kívánt boldog karácsonyt a megjelenteknek. Vozár Péterné kifejtette, bízik benne, hogy az önkormányzat adománya szebbé teszi a családok karácsonyát.

„Idén most már harmadik alkalommal nem vacsorával és csomaggal kínáljuk a rászorulókat, hanem a vacsora árán minél több családnak osztunk csomagot. Ezek alapvető élelmiszer csomagok. Ebben az évben 200 családnak tudunk adni csak az önkormányzati forrásból, valamint nagyon sok magánadomány érkezik, amelyet úgyszintén széjjelosztunk.” - tájékoztatott Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A héten az egész városban zajlik a csomagosztás. Az önkormányzat munkatársai sokaknak házhoz viszik az ajándékokat. A közösségi háznál azok vehették át a csomagokat, akik a környéken laknak és személyesen meg tudtak jelenni a helyszínen.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus