Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Advent negyedik vasárnapja: közeledik az ünnep
2022. dec. 19. hétfő | Keszthely
Advent negyedik vasárnapja: közeledik az ünnep
Fellobbant az utolsó gyertya is advent negyedik vasárnapján Keszthelyen. A Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa hangsúlyozta, hogy nem szabad elfeledkezni az őszinte szeretetről. Az ajándékok és a finom ételek mit sem érnek valódi törődés nélkül.

Az idén 35 éves Kis Szent Teréz kórus ünnepi szólamai üdvözölték az érdeklődőket. Advent negyedik vasárnapján is népes közönség gyűlt össze a város Fő terén, hogy együtt gyújthassák meg az adventi koszorú utolsó gyertyáját. Mezei András beszédében a szeretet valós értékeit és a jelen fontosságát emelte ki.

„A szeretet nem elcsépelt, hanem igenis élő. Itt látom nagyon szép számban vagyunk. Próbáljunk ráhangolódni karácsonyra, és így készülni advent negyedik vasárnapján, ezen a szép estén. Derűs az ég, de ugyan ilyen derűs a mi szívünk és lelkünk. És ilyen csillogó, gyermeki áhítattal, tiszta lélekkel készüljünk karácsonyra. Merjünk gyermekek lenni. Merjünk őszintének lenni.”-mondta köszöntőjében Mezei András.

A beszédet követően a plébános, Manninger Jenő és Vozár Péterné közösen gyújtották meg a negyedik gyertyát. Minden adventi vasárnapon a keszthelyi egyházi vezetők és a keszthelyi énekkarok működtek közre. A Kis Szent Teréz kórus számára is felemelő érzés volt az egyházzenei szolgálat.

„Jól esik a saját városunknak hozzáadni értéket. Egy kicsit megörvendeztetni. Olyan jó volt végigtekinteni, s talán ezt mondhatom a kórus nevében is, hogy jó volt végigtekinteni ezt a sok örömteli arcon, akik valóban a várakoznak, valóban a karácsonyt várják. Én úgy gondolom, hogy a kórus szívében is egy kicsit megdobbant, ez a dolog, hogy itt énekelhettünk a saját városunkban, és kicsit hozzáadhattunk a saját városunk kultúrájához.”-hangsúlyozta Németh Kristóf a kórus művészeti vezetője.

A betlehemi fényesség ismét eljutott Keszthelyre. Az örökmécses lángja Jézus születésének színhelyéről, a Születés Barlangjából származik. Hazánkban is ünnepélyes szertartással és közös imádsággal fogadják. A hagyomány szerint magyar cserkészek viszik el a fénynyalábot a történelmi Magyarország számos helyszínére. Krisztus világossága ebben az évben is Gödöllőn keresztül érkezett a városba. A lángot hétfő óta őrizték, a gyertyagyújtást követően pedig mécsesek segítségével bárki hazavihette otthonába.

Farkas Adél-Keszthelyi TV

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 16. szombat 10:49 | Keszthely
január végéig láthatóak a Család és Gyermekjóléti pályázat által meghirdetett rajzversenyre érkező alkotá
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.