+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fenyőfákat ajánlott fel a Bakonyerdő Zrt.
2022. december 14. szerda 17:15 - Keszthely
Fenyőfákat ajánlott fel a Bakonyerdő Zrt.
Idén is ajánlott fel fenyőfát a keszthelyi intézményeknek a Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete. A várvölgyi telephelyről származó fákat önkéntesek és erdészek egyaránt segítettek elszállítani. A karácsonyfák nagy örömöt jelentettek mindenkinek.

A keszthelyi templomoknak vágják ki a fenyőfákat a Keszthelyi Erdészet várvölgyi telephelyén. A Bakonyerdő Zrt. minden évben ajánl fel több száz karácsonyfának valót azoknak az intézményeknek, akik a leginkább rászorulnak. A Keszthelyi Erdészettől idén keszthelyi és környéki templomok, idősotthonok és iskolák kaptak fát, összesen 35-t. A telephelyen már kevesebb fa található, de megkezdték az újraültetést. Az erdészek hangsúlyozzák, nem az erdőből vágják ki a fákat.

„Egy mezőgazdasági termékről, terményről van szó, így egy megújuló helyi termék az, ami karácsonyfának feldíszítésre kerül. Ezért meggondolandó, hogy az ember műfenyőt választja-e természetvédelmi meggondolásból. Hiszen az kőolajból általában tőlünk nagyon messze kerül gyártásra és úgy kerül ide szállítással. Nem biztos, hogy az a jobb megoldás a megújuló helyi termékkel szemben.” - ismertette Hoffmann Pál erdészeti igazgató.

A Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikába 8-at, a Magyarok Nagyasszonya Plébániához 7 növényt választottak ki. Ezeket a napokban állították fel az oltárokhoz. A díszítésről később gondoskodnak.

„Ez a felajánlás, amikor megérkezik, frissen kivágottak a fák, mindig megszervezzük. Horváth Attila erdész segít ebbe nekünk, hogy valóban szép fákat kapjunk és valóban ez a templom Isten dicsőségét szolgálja. Az utolsó héten szoktuk feldíszíteni egy pár nappal. A díszítés annyit jelent, hogy egy izzósort kapnak a fák. Ehhez a szép gót templomhoz nem szoktunk szaloncukrot, angyalkákat rakni. A Szent Család csodálatos és ott mindig hoznak a hívek horgolt kis angyalokat, harangokat díszeket.” - mondta el Tál Zoltán plébános.

A fenyőfák közül kettő a főoltárhoz, kettő pedig a betlehemhez került. A plébániát is díszít egy-egy példány és rászorulók is kaptak. A karácsonyfák január 6-ig, vízkereszt napjáig maradnak a templomban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus