Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A város a fiatalok szemével
2022. dec. 13. kedd | Keszthely
A város a fiatalok szemével
Eredményt hirdettek a Nekem Keszthely videó pályázaton. A Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület és a Keszthelyi Televízió felhívására tíz pályamű érkezett. A program célja az volt, hogy erősítsék a fiatalok keszthelyi közösségi érzését.

A Festetics-kastély, a Balaton-part, a Fő tér és a város számos pontja megihlette az alkotókat. Keszthelyi vagy Keszthelyen tanuló 18 év alatti diákok nevezhettek. Telefonnal, kamerával vagy bármilyen eszközzel készülhetett a felvétel, a lényeg az volt, hogy megmutassa a készítő, hogy milyen a város diákszemmel.

„Ennek az volt a célja, hogy a 18 év alattiaknak a közösségfejlesztő élményét bemutatni, egyáltalán magát a keszthelyi közösséget erősítsük és egyfajta képi világgal járuljunk ehhez hozzá” - nyilatkozta Krupla Marcell, a Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület elnöke. 

A videó pályázat győztese Pas Marcell lett, megelőzve Németh Kitti Lucát és Kurucz Kolost. A Közgazdasági Technikum tanulója egy szerelmes pár története köré fonva mutatta be, hogy mit jelent neki Keszthely.

„Én tényleg egy másik formában oldottam meg ezt a történetet. Nem teljesen Keszthelyt mutattam be, viszont a helyeken keresztül, ilyen álomvilágba próbáltam ezt az egészet megoldani” - mondta Pas Marcell, a pályázat győztese. 

Mind a tíz pályázó munkáját oklevéllel ismerték el. Minden alkotást levetíttek a díjátadón. A zsűrit szakmabeli és laikus személyek alkották. Horváth Szilárd, az MTVA keszthelyi származású munkatársa elnökölt.

Lendvai Bianka projektkoordinátor: „Televíziós szakemberként néztük a dinamikát, néztük a vágóképeket, néztük azt, hogy hogyan is áll össze, illetve aki nem televíziós szakember, ő pedig úgy értékelte hogy mi tetszik neki a legjobban, de azt hiszem, hogy ugyanaz volt a gondolatunk.”

A pályázat a Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület programja keretében jött létre és a Keszthelyi Televízió koordinálta a felhívást. Szívet melengető, ahogy 18 éven aluliak bemutatták, hogy milyen számukra Keszthely – értékelt Vozár Péterné alpolgármester.

„Nekünk időseknek már nagyon sokféle arcát mutatta ez a város és bízom benne ezek a fiatalok, akik most vették a fáradtságot és dolgoztak azon, hogy megmutassák az ő szemszögükből szeretett városunkat, ez még csak gyarapodni fog és ők is hasonló lokálpatriótává tudnak válni, mint mi mindannyian, akik itt születtünk, itt élünk és akik nagyon szeretjük ezt a várost.”

A Fő téri led falon folyamatosan vetítik a filmeket, de a Keszthelyi TV közösségi felületein is elérhetőek lesznek az alkotások.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 29. szerda 19:15 | Keszthely
Az újonnan alakult Civil Pódium Egyesület célja a közösségépítés.
| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Keszthely
A város jó gazdálkodásának köszönhetően van forrás, hogy a legrosszabb állapotban lévő utakat javítsák.
| 2024. már. 6. szerda 19:15 | Keszthely
Új előadássorozat indult a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2024. feb. 27. kedd 19:15 | Keszthely
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:31
Zalai krónika
21:46
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.