+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A város a fiatalok szemével
2022. december 13. kedd 11:31 - Keszthely
A város a fiatalok szemével
Eredményt hirdettek a Nekem Keszthely videó pályázaton. A Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület és a Keszthelyi Televízió felhívására tíz pályamű érkezett. A program célja az volt, hogy erősítsék a fiatalok keszthelyi közösségi érzését.

A Festetics-kastély, a Balaton-part, a Fő tér és a város számos pontja megihlette az alkotókat. Keszthelyi vagy Keszthelyen tanuló 18 év alatti diákok nevezhettek. Telefonnal, kamerával vagy bármilyen eszközzel készülhetett a felvétel, a lényeg az volt, hogy megmutassa a készítő, hogy milyen a város diákszemmel.

„Ennek az volt a célja, hogy a 18 év alattiaknak a közösségfejlesztő élményét bemutatni, egyáltalán magát a keszthelyi közösséget erősítsük és egyfajta képi világgal járuljunk ehhez hozzá” - nyilatkozta Krupla Marcell, a Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület elnöke. 

A videó pályázat győztese Pas Marcell lett, megelőzve Németh Kitti Lucát és Kurucz Kolost. A Közgazdasági Technikum tanulója egy szerelmes pár története köré fonva mutatta be, hogy mit jelent neki Keszthely.

„Én tényleg egy másik formában oldottam meg ezt a történetet. Nem teljesen Keszthelyt mutattam be, viszont a helyeken keresztül, ilyen álomvilágba próbáltam ezt az egészet megoldani” - mondta Pas Marcell, a pályázat győztese. 

Mind a tíz pályázó munkáját oklevéllel ismerték el. Minden alkotást levetíttek a díjátadón. A zsűrit szakmabeli és laikus személyek alkották. Horváth Szilárd, az MTVA keszthelyi származású munkatársa elnökölt.

Lendvai Bianka projektkoordinátor: „Televíziós szakemberként néztük a dinamikát, néztük a vágóképeket, néztük azt, hogy hogyan is áll össze, illetve aki nem televíziós szakember, ő pedig úgy értékelte hogy mi tetszik neki a legjobban, de azt hiszem, hogy ugyanaz volt a gondolatunk.”

A pályázat a Civilek a Helyi Közösségekért Egyesület programja keretében jött létre és a Keszthelyi Televízió koordinálta a felhívást. Szívet melengető, ahogy 18 éven aluliak bemutatták, hogy milyen számukra Keszthely – értékelt Vozár Péterné alpolgármester.

„Nekünk időseknek már nagyon sokféle arcát mutatta ez a város és bízom benne ezek a fiatalok, akik most vették a fáradtságot és dolgoztak azon, hogy megmutassák az ő szemszögükből szeretett városunkat, ez még csak gyarapodni fog és ők is hasonló lokálpatriótává tudnak válni, mint mi mindannyian, akik itt születtünk, itt élünk és akik nagyon szeretjük ezt a várost.”

A Fő téri led falon folyamatosan vetítik a filmeket, de a Keszthelyi TV közösségi felületein is elérhetőek lesznek az alkotások.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus