+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vadászat fényképezőgéppel: lencsevégen hazánk vadvilága
2022. december 13. kedd 11:27 - Keszthely
Vadászat fényképezőgéppel: lencsevégen hazánk vadvilága
Vadászati és természetfotós kiállítás nyílt Keszthelyen. A Kárpát-medence és hazánk vadvilága jelenik meg a Vadászati Múzeum és a Vadászati Kulturális Egyesület kiállításán. Az alkotók különleges pillanatokat örökítettek meg, melyek a jubileumi, tizedik tárlaton láthat a közönség.

Ásító gímbika, barcogó dámvadak, cinegékkel tarkított muflon– csak néhány különlegesség, amit lencsevégre kaptak a természetfotósok. 27 alkotótól 164 fotó érkezett az idei pályázati felhívásra. A zsűri 80-at tartott érdemesnek a kiállításra, 24 alkotás pedig elnyerte a vadászati kulturális érték címet.

Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület  elnöke: „A jövő is nagyon biztató, mert erre az évre is nagyon sok új pályázó jelentkezett, egészen kis, fiatal gyerekig bezárólag. A zsűrinek minden évben egyre nehezebb a dolga. Ő nem azt mondja, hogy 80 fotót kell a falra kitenni, hanem itt most már lassan kinőttük ezt a termet.”

Ez a pályázat és kiállítás nagyon népszerű a természetfotósok körében. Kuti Péter új pályázó. Négy fényképétt ki is állították. A székesfehérvári természetfotós parókás őzbakot és rókát is lencsevégre kapott. 

„Ha sikerül esetleg a kiállításig eljutni, akkor ugye sok ember meg tudja nézni, mindenkinek meg tudjuk mutatni azokat az apró kis csodákat, amiket az ember kinn, az erdőn járva találhat” - nyilatkozta Kuti Péter. 

A Vadászati Kulturális Egyesület tizedik alkalommal hirdetett pályázatot,  mindig a keszthelyi Vadászati Múzeum adott helyet a tárlatnak. Az egyesület és az intézmény törekvései azonosak, ugyanakkor az esemény növeli a múzeum nívóját és látogatottságát is. 

Tóth Csaba múzeumvezető: „Ez a vadászati, természetfotós kiállítás a szívünk csücske. Elsősorban azért mert elsősorban Kárpát-medence, azon belül is szűk hazánk, másodsorban pedig nem csak a vadászható apróvad- és nagyvadfajok kerülnek itt az objektív elé, hanem sokszor a védett vagy fokozottan védett fajok is.”

A Vadászati Kulturális Egyesület és Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumának törekvései folyamatosak. Már megvannak a 2023-as, közös programtervek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus