Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Világszintű siker az Asbóth Technikumnak
2022. dec. 7. szerda | Keszthely
Világszintű siker az Asbóth Technikumnak
Ismét világszintű eredményt ért el az Asbóth Sándor Technikum. A szépségápolás után most az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola versenyzője. A szakképzési centrumok célja, kiváló szakembereket neveljenek ki, akik közül a legjobbak a nemzetközi versenyeken is bizonyíthatnak.

Szerelés, ipari elektronika, programozás és okos házas rendszer kiépítése is a feladatok közt szerepel  a szakmák világbajnokságán. Szabó Bence és a többi villanyszerelő három napon át versenyzett Salzburgban.  

Szabó Bence eredményét emlékplakettel jutalmazta iskolája. A WorldSkills Competition 2022 világversenyen 8. helyezést ért el. A zsűri kiválósági éremmel is jutalmazta teljesítményét.

„Igazából nagyon jó volt átélni így a versenyt és a versenyhelyzetet. Igazából rettentően jó volt szakmailag is átélni, illetve konkrétan a versenyhelyzetet is, azért ilyen volumenű versenyen megjelenni nagyon jó volt.”-mesélte élményeit Szabó Bence.

A szakmák világbajnokságán épített rendszerhez nagyon kevesen értenek, ezért is hasznos az a tudás, amit az Asbóth diákja megszerzett.  Az iskola szponzora a legmodernebb eszközök mellett egy trénert is biztosított, aki az intézmény szakoktatói mellett készítette fel a versenyzőt a megmérettetésre.

 „A szakmai tanácsokkal, azzal, hogy mik azok a szükséges készségek, amik szükségesek ahhoz, hogy ezen a versenyen ezt a feladatot meg tudja ugrani. Végre tudja hajtani a feladatot, fel tudjon készüli a versenyen közbejövő változásokra, és egyéb olyan nüanszokra, olyan kis apróságokra, amik az életben nem feltétlenül fordulnak elő de itt a versenyen szükségesek ahhoz, hogy érmet szerezzünk.”- hangsúlyozta Tamás Róbert.

Szabó Károly kancellár és Vizlendvai László főigazgató is nagy eredménynek könyveli el ezt a versenyeredményt. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetői szerint ez a világszintű siker jól mutatja, hogy a szakképzési centrumok évről évre mennyit fejlődnek.Elismerően szóltak a keszthelyi intézményben zajló munkáról. Szabó Bence sikerével a szépségápolás mellett már az elektrontechnikában is született kiváló, nemzetközi versenyeredmény.

„Ezen a világversenyen elérni egy kiválósági érmet ebben a szakmában azt hiszem, hogy különleges. Nagyon büszkék vagyunk rá és ezen az úton szeretnénk tovább menni, mert kevés iskola mondhatja el magáról, hogy ilyen szintű nemzetközi versenyeztetést tudott összerakni.” - mondta Csótár András.

Bence nem elégszik meg eddig elért eredményeivel, nagy tervei vannak. Szeretné az Európa Bajnokságon megmérettetni magát, és tudását tovább bővíteni az elektronika területén.

Farkas Adél-Keszthelyi TV

 

 

| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Diáknap volt a VSZK-ban. Főzőverseny, osztályok közti vetélkedők és szakmai előadások tarkították a szerdai programot.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2024. már. 12. kedd 19:15 | Keszthely
A “Balaton festőjéről” emlékezett meg születési évfordulója közeledtével az Egry József Általános iskola.
| 2024. már. 11. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Nagy sikerrel rendezték meg a gyenesdiási művészeti fesztivált.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.