+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Világszintű siker az Asbóth Technikumnak
2022. december 7. szerda 16:15 - Keszthely
Világszintű siker az Asbóth Technikumnak
Ismét világszintű eredményt ért el az Asbóth Sándor Technikum. A szépségápolás után most az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola versenyzője. A szakképzési centrumok célja, kiváló szakembereket neveljenek ki, akik közül a legjobbak a nemzetközi versenyeken is bizonyíthatnak.

Szerelés, ipari elektronika, programozás és okos házas rendszer kiépítése is a feladatok közt szerepel  a szakmák világbajnokságán. Szabó Bence és a többi villanyszerelő három napon át versenyzett Salzburgban.  

Szabó Bence eredményét emlékplakettel jutalmazta iskolája. A WorldSkills Competition 2022 világversenyen 8. helyezést ért el. A zsűri kiválósági éremmel is jutalmazta teljesítményét.

„Igazából nagyon jó volt átélni így a versenyt és a versenyhelyzetet. Igazából rettentően jó volt szakmailag is átélni, illetve konkrétan a versenyhelyzetet is, azért ilyen volumenű versenyen megjelenni nagyon jó volt.”-mesélte élményeit Szabó Bence.

A szakmák világbajnokságán épített rendszerhez nagyon kevesen értenek, ezért is hasznos az a tudás, amit az Asbóth diákja megszerzett.  Az iskola szponzora a legmodernebb eszközök mellett egy trénert is biztosított, aki az intézmény szakoktatói mellett készítette fel a versenyzőt a megmérettetésre.

 „A szakmai tanácsokkal, azzal, hogy mik azok a szükséges készségek, amik szükségesek ahhoz, hogy ezen a versenyen ezt a feladatot meg tudja ugrani. Végre tudja hajtani a feladatot, fel tudjon készüli a versenyen közbejövő változásokra, és egyéb olyan nüanszokra, olyan kis apróságokra, amik az életben nem feltétlenül fordulnak elő de itt a versenyen szükségesek ahhoz, hogy érmet szerezzünk.”- hangsúlyozta Tamás Róbert.

Szabó Károly kancellár és Vizlendvai László főigazgató is nagy eredménynek könyveli el ezt a versenyeredményt. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetői szerint ez a világszintű siker jól mutatja, hogy a szakképzési centrumok évről évre mennyit fejlődnek.Elismerően szóltak a keszthelyi intézményben zajló munkáról. Szabó Bence sikerével a szépségápolás mellett már az elektrontechnikában is született kiváló, nemzetközi versenyeredmény.

„Ezen a világversenyen elérni egy kiválósági érmet ebben a szakmában azt hiszem, hogy különleges. Nagyon büszkék vagyunk rá és ezen az úton szeretnénk tovább menni, mert kevés iskola mondhatja el magáról, hogy ilyen szintű nemzetközi versenyeztetést tudott összerakni.” - mondta Csótár András.

Bence nem elégszik meg eddig elért eredményeivel, nagy tervei vannak. Szeretné az Európa Bajnokságon megmérettetni magát, és tudását tovább bővíteni az elektronika területén.

Farkas Adél-Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus