+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Állati Mikulás
2022. december 6. kedd 16:25 - Keszthely
Állati Mikulás
Megérkezett a Mikulás a Festetics Imre Élményközpontba. A nagyszakállú nem jött üres kézzel, és nem csak a gyerekeknek, hanem az állatpark lakóinak is hozott ajándékot. A programra több család is érkezett, a gyerekek örömmel fogadták a Télapót, és az állatok etetésében is szívesen részt vettek.

Lelkesen fogadták a gyerekek a Mikulást a Természet Háza előtt. Kicsik és nagyok is kíváncsian figyelték, hogy mit rejt a nagyszakállú zsákja. A Télapó azonban ezúttal nem adta ingyen az ajándékot, a gyerekeknek kvízkérdésekre kellett felelniük. A téma természetesen az állatok és az élményközpont kiállítása körül forgott.

„Nagyon ügyesek. A gyerekek mindig ügyesek. Mindig szeretnek azért idejönni énhozzám is. Igaz, hogy van, aki egy kicsit bátortalanabb, kis szülői segítséggel azért nagyon ügyesen válaszoltak ők is.” - mondta a Mikulás.

Az ajándékosztás után az állatparkba indult a Mikulás. Mivel havat nem hozott, így szán helyett lovaskocsin érkezett. A kocsira a gyerekek is felülhettek. Az élményközpont munkatársai kukoricával és almával készültek a programra. A birkák nagy örömmel ropogtatták a csemegét, és a gyerekek is nagyon élvezték az etetést.

„Amikor jöttünk, akkor láttam azokat, amin most voltam. Etettem a szarvast kétszer is.” - emelte ki egy látogató, Bakos Boglárka.

A vaddisznókat almával etették a gyerekek. Az állatok nagyon várták már az ínycsiklandó csemegéket. A legnagyobb sikert a szarvasok aratták, akik az almát és a kukoricát is szívesen fogadták. Az állatpark programjai minden évszakban nagyon népszerűek.

„Volt egy másik aranyos programunk. November 7-én született egy kiscsacsi a parkunkban, aki azóta már a Szaffi nevet viseli. Tudjuk, hogy elég nagy probléma a szülőknek az, hogy hogyan mondjanak le a gyermekek a cumiról, ezért tettünk egy olyan felajánlást, hogy most elhozhatják Szaffinak a cumit, és helyette a Mikulástól szaloncukrot kaptak ajándékba.” - tájékoztatott Varga Péterné, a Festetics Imre Élményközpont ökoturisztikai vezetője.

A gyerekek és szüleik bejárhatták az egész állatparkot. A szarvasok etetése után a bivalyokhoz és a szamarakhoz vezetett az útjuk.                   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus