+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szankciós politika gazdasági hatásairól
2022. december 5. hétfő 17:15 - Keszthely
A szankciós politika gazdasági hatásairól
A szankciós politika gazdasági hatásait ismertette Dr. Toldi Ottó a Balaton Színházban. A Mathias Corvinus Collegium szakértője szerint az Európai Unió megoldásai rövidtávon nem működnek.

Az uniós szankciós politika tervezete szerint egy év alatt az orosz földgáz 66%-át kellene kiváltani cseppfolyósítottal. Ez mintegy százmilliárd köbmétert jelentene évente. A cseppfolyós földgázt előállító országok többsége óvatos politikát folytat.

Dr. Toldi Ottó, a MCC Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője: „Rövidtávon nagyon kérdéses, helyesebben inkább pesszimista lennék személy szerint. Én nem látom, hogy e mögött van realitás. Ráadásul az EU pontjai között, teljesítendő pontjai közt van egy olyan is, hogy a lakossági energiafelhasználást kellene 14-15%-kal csökkenteni. Ugye ez is nagyon veszélyes játék, mert egy kicsit hidegebbel indult ez az ősz vége, tél eleje, és Németországban minden fogadkozás ellenére a lakossági energiafelhasználás 11%-kal nőtt.”

Magyarországnak sok energiahordozója van. A megújuló energiák mellett a paksi atomerőműhöz szükséges fűtőelem több évre rendelkezésre áll, ezzel biztosítva a folyamatos ellátást.  A primer energiaigényünk mintegy két és félszeresét tudnánk saját forrásból kielégíteni

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozással foglalkozik, országosan több egyetemi városban szerveznek szakmai előadásokat. A tavaly szeptemberben indult programsorozat keszthelyi állomásaként a Klímapolitikai Intézetet választották az aktuális gazdasági helyzet szakmai ismertetésére.

Dr. Sali Zsófia, az MCC Zalaegerszegi Képzési Központ vezetője:  „A tehetséggondozó programok az általános iskola felső tagozatai számára szerveződnek, illetve a középiskolások részére is szervezünk különböző kurzusokat. Ezeknek a helyszíne Zalaegerszeg, de a keszthelyi diákok is nagy előszeretettel látogatják ezeket az eseményeket.”

Az érdeklődők csütörtökönként és péntekenként látogathatnak el ezekre a készség- és képességfejlesztő alkalmakra. A sokrétű tematika mellett országosan elismert szakemberek, tanárok, kutatók, művészek, cégvezetők, sportemberek előadására várják a fiatalokat magyar, és angol nyelven.

Farkas Adél - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus