+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújították a gyenesdiási horgásztanyát
2022. december 1. csütörtök 19:25 - Gyenesdiás
Felújították a gyenesdiási horgásztanyát
Megújult a gyenesdiási Lidó Strand mellett lévő horgásztanya. Csaknem 62 millió forintos kormányzati támogatásból és 16 millió forint önerőből korszerűsítették a létesítményt. A munkálatok miatt a horgászok több hétig nem tudtak belépni a területre, ezért a szezont is meghosszabbították.

A gyenesdiási horgásztanya az elmúlt években is nagyon népszerű volt a helyiek és a turisták körében. A településnek kiemelten fontos a minőségi horgászat biztosítása és a horgászturizmus élénkítése. Ezt célozta meg a mostani beruházás is. A támogatásból felújították az elektromos hálózatot és akkumulátortöltő csatlakozási pontokat alakítottak ki.

„Elsősorban minőségi változás állt be a horgászegyesület életében. Gyönyörű járófelületeket kaptunk, töltőpontok alakultak ki, minőségi turizmust tudunk megvalósítani. Szeretettel várjuk az itt nyaralni vágyókat, megjelent vendégeket. Mindnyájunknak az örömére szolgáló beruházást fejeztünk be.” - tájékoztatott Gombos József, a Gyenesdiási Horgász- és Vízisport Egyesület elnöke.

A horgásztanya felújítása része annak a projektnek, amelynek keretében a zalai Balaton-part szépségeit szeretnék a látogatók elé tárni. Kiemelt cél, hogy a közeljövőben több minőségi fejlesztés is megvalósuljon a víz közvetlen közelében. A jelenlegi projektben több helyszínen történt beruházás.

„A jelenlegi horgásztanya jövőbeni átköltözésének az alapjait teremtettük meg azzal, hogy a Malom-árok 210 méteres hosszban, körülbelül 10-12 méter szélességben kitisztításra került. Természetesen a partfal védelemmel együtt egy 140 centiméteres vízmélységet tudunk garantálni ahhoz, hogy a jövőben ott egy komoly 200-250 férőhelyes kikötő ki tudjon alakulni.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

A horgásztanyát nem csak a gyenesdiásiak, hanem a térség több településének lakói is használják. Így a jelen fejlesztés a környékbeli horgászok komfortérzetét is növeli. A sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője elmondta, Gyenesdiás felismerte a térségben való gondolkodás előnyeit. 

„Én azt gondolom, hogy elsődlegesen ez a térségben élő állandó lakókat érinti, akik horgásznak, és akik rendszeresen használják ezt a területet. természetesen turisztikai szempontból is nagyon fontos, hiszen azért a horgászatnak van egy nagyon komoly turisztikai vonzata a mi térségünkben is.” - tette hozzá Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő.

A horgásztanyán még a területrendezési munkálatok vannak hátra. A következő hetekben kaviccsal szórják meg a bevezető utat és a csónakház környékének füvesítése is megtörténik.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus