+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújították a gyenesdiási horgásztanyát
2022. december 1. csütörtök 19:25 - Gyenesdiás
Felújították a gyenesdiási horgásztanyát
Megújult a gyenesdiási Lidó Strand mellett lévő horgásztanya. Csaknem 62 millió forintos kormányzati támogatásból és 16 millió forint önerőből korszerűsítették a létesítményt. A munkálatok miatt a horgászok több hétig nem tudtak belépni a területre, ezért a szezont is meghosszabbították.

A gyenesdiási horgásztanya az elmúlt években is nagyon népszerű volt a helyiek és a turisták körében. A településnek kiemelten fontos a minőségi horgászat biztosítása és a horgászturizmus élénkítése. Ezt célozta meg a mostani beruházás is. A támogatásból felújították az elektromos hálózatot és akkumulátortöltő csatlakozási pontokat alakítottak ki.

„Elsősorban minőségi változás állt be a horgászegyesület életében. Gyönyörű járófelületeket kaptunk, töltőpontok alakultak ki, minőségi turizmust tudunk megvalósítani. Szeretettel várjuk az itt nyaralni vágyókat, megjelent vendégeket. Mindnyájunknak az örömére szolgáló beruházást fejeztünk be.” - tájékoztatott Gombos József, a Gyenesdiási Horgász- és Vízisport Egyesület elnöke.

A horgásztanya felújítása része annak a projektnek, amelynek keretében a zalai Balaton-part szépségeit szeretnék a látogatók elé tárni. Kiemelt cél, hogy a közeljövőben több minőségi fejlesztés is megvalósuljon a víz közvetlen közelében. A jelenlegi projektben több helyszínen történt beruházás.

„A jelenlegi horgásztanya jövőbeni átköltözésének az alapjait teremtettük meg azzal, hogy a Malom-árok 210 méteres hosszban, körülbelül 10-12 méter szélességben kitisztításra került. Természetesen a partfal védelemmel együtt egy 140 centiméteres vízmélységet tudunk garantálni ahhoz, hogy a jövőben ott egy komoly 200-250 férőhelyes kikötő ki tudjon alakulni.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

A horgásztanyát nem csak a gyenesdiásiak, hanem a térség több településének lakói is használják. Így a jelen fejlesztés a környékbeli horgászok komfortérzetét is növeli. A sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője elmondta, Gyenesdiás felismerte a térségben való gondolkodás előnyeit. 

„Én azt gondolom, hogy elsődlegesen ez a térségben élő állandó lakókat érinti, akik horgásznak, és akik rendszeresen használják ezt a területet. természetesen turisztikai szempontból is nagyon fontos, hiszen azért a horgászatnak van egy nagyon komoly turisztikai vonzata a mi térségünkben is.” - tette hozzá Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő.

A horgásztanyán még a területrendezési munkálatok vannak hátra. A következő hetekben kaviccsal szórják meg a bevezető utat és a csónakház környékének füvesítése is megtörténik.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A medvék is előbújtak a barlangokból, megjósolták az időt.
 
A január 26-i testületi ülésen a többség jóváhagyta azt a határozatot, amely áremelésről szólt.
 
Több szempontból is megújul Keszthely közkedvelt fesztiválja, amely július elején várja a közönséget.
 
Kutató-mentő készülék beszerzésén dolgozik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A halál megszelídítéséről, az emberi méltóságról, a Magyar Hospice Alapítvány küldetéséről beszélgettek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus