+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb fejlesztések Gyenesdiáson
2022. november 30. szerda 17:01 - Gyenesdiás
Újabb fejlesztések Gyenesdiáson
Fákat ültettek, pihenőket alakítottak ki és játszóteret bővítettek Gyenesdiáson. A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán elnyert összegből és kormányzati támogatásból valósultak meg a beruházások. A csaknem 100 millió forintos projekt elsősorban a kisgyerekes családok és a helyi lakosok kényelmét szolgálja.

Korábban egy kisméretű játszótér állt a Dornyai utca sarkán. Az elmúlt hónapokban azonban a terület jelentősen bővült és új játékelemekkel is gazdagodott. 11 millió forintból újulhatott meg a játszótér a település gyerekeinek nagy örömére. Az utca másik oldalán térplasztikát helyeztek el és a környezetét is rendbe tették.          

„Nekem speciel leginkább a szívemhez azok a fejlesztések állnak közel mindegyiken felül, ami a gyerekeket közvetlenül is segíti. Azt gondolom, hogy ilyenre a közösségi tér és a játszótér fejlesztések nagyon jó példák. Örvendetes az, hogy Gyenesdiáson nem csak egy új játszótér épült, hanem egy meglévő játszótér bővült ki, ami azért is nagyon jó hír, mert ez azt mutatja, hogy a gyerekeknek igénye van arra, hogy a meglévő játszóteret bővítsük. Tehát több gyerek van, és a meglévő gyerekek is használják a játszóteret.” - tájékoztatott Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

A körforgalomnál már látszik az a földhalom, amelyre köszöntő és tájékoztató táblát és installációt helyeznek majd el. A régi préssel együtt ezzel tisztelegnek a hegyközségi hagyományok előtt. A Balaton utca déli végén pótolták a hiányzó fasort és padokat is elhelyeztek. A település több pontján is történt fásítás a pályázatnak köszönhetően. A beruházás az itt lakók és a turisták kényelmét is szolgálja.  

„Öt helyszínen meg tudott újulni mindaz, ami egy kicsit a környezettudatosságról szól, a Gyenesdiás zölden gondolkodik és zöldben látjuk a jövőt programcélról szól. Ez az Oppel Imre sétányon át egészen a Balaton utca egységes fásításán keresztül a körforgalom rendezéséről, és itt a Faludi utcán több pontnak a kialakításáról szól.” - emelte ki Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Az Oppel Imre sétányon szintén pihenőtereket alakítottak ki. A térrendezés mellett fákat is ültettek és padokat is elhelyeztek. Emellett helyet kapott egy rovarhotel is. A projekt teljes költségvetése csaknem 100 millió forint volt, ennek egy kisebb része önkormányzati önerő.                     

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus