+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tanműhelyt adott át Keszthelyen az E.ON Hungária
2022. november 28. hétfő 17:07 - Keszthely
Tanműhelyt adott át Keszthelyen az E.ON Hungária
Oktatási centrumot avatottaz E.ON Hungária Csoport Keszthelyen. A szakmunkás duális képzés keretében a tanulók a vállalat szakembereitől szerezhetnek értékes és jövőálló villamosenergiai tudást és tapasztalatot. Ez a társaság hetedik képzőhelye, ahol a jövő szakembereit képzik.

A keszthelyi és környékbeli fiatalok az E.ON szakembereitől szerezhetnek hasznos tudást. A vállalat telephelyén újítottak fel egy régi képzőhelyet, ahol elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek.

„Volt itt régen szakmunkásképzés ebben az épületegyüttesben, de megszűnt és sikerült újraindítani. Ezt hatalmas sikerként éljük meg, mert amikor arról beszélek, hogy energia átmenet, arról beszélek hogy energiakrízis, akkor az energetikán belül a villamos iparra hatalmas nagy feladatok hárulnak” - mondta Németh Imre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója. 

A duális rendszerű szakképzés keretében a középiskolások megosztva tanulnak az iskolában és a társaság tanműhelyében. A keszthelyi Asbóth iskola villanyszerelő és erősáramú elektrotechnikusai rendszeresen érnek el sikereket a szakmai versenyeken.

Dömötörfi Lívia, a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettese: „Egyre jobb átlaggal és egyre többen jelentkeznek iskolánkba és ennek nagyon örülünk. Ugyanakkor hiába próbáljuk az elméleti oktatást megvalósítani, ha nincs mellett megfelelő partner, gyakorlati hely, duális partner.”

A képzés célja, hogy a végzősök a szakma bármely területén a legmagasabb szinten tudjanak teljesíteni. A villanyszerelő hiányszakma. Keszthelyen stratégiai kérdés az oktatásfejlesztés, a város történelme is mindig az iskolák minőségétől függött – mondta Manninger Jenő polgármester.

„Nyilván előrelépést jelent. Több diák fog jelentkezni, többen végeznek és ez a környéken – ahol nagyon jelentős az építőipar és a villanyszerelésnek a helyzete – ez így nagy fontosságú, mondhatom, nem csak Keszthelynek, hanem Keszthely egy központja lehet ennek a képzésnek” - mondta Manninger Jenő polgármester. 

Az E.ON Hungária Csoportnál már 120 tanuló végzett. A szakemberek több mint fele  a társaságnál kapott munkát. A következő képzőhely Tatabányán nyílik. A szakmunkás duális képzés keretében a tanulók nem csak tudást, hanem ösztöndíjat és munkabért kapnak.

Keszthelyi TV - Hársfalvi Ákos 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus