+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ülésezett a képviselő-testület
2022. november 24. csütörtök 16:13 - Keszthely
Ülésezett a képviselő-testület
Adóemelésről, a költségvetés módosításáról és a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatáról is döntött a testület. A grémium novemberi soros ülésén a polgármesteri előterjesztések többségét egyhangúlag elfogadta. Az ülést követően Manninger Jenő, Keszthely polgármestere számolt be a legfontosabb döntésekről.

12 nyílt és egy zárt napirendi pontot tárgyalt a testület. Többek között tárgyalták az önkormányzati lakások bérletéről szóló rendeletet és a hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját is. A képviselők döntöttek arról, hogy pályázatot nyújtanak be a Balaton Fejlesztési Tanácshoz. Az elnyert összegből a Csengey Dénes sétány zöldfelületeit újítanák meg. A testület szavazott ahhoz a kezdeményezéshez való csatlakozásról is, amelyet Szita Károly, Kaposvár polgármestere indított el. A somogyi megyeszékhely első embere az Európai Bizottságnak írt levelében az Oroszországgal szembeni szankciók eltörlését kéri.

„Az ebben a határozati javaslatban foglaltakkal teljes mértékben egyetértek. Azt gondolom, hogy ami ebben van, az az én elképzelésemmel, világnézetemmel, hozzáállásommal, logikai összefüggéseimmel teljesen egybevág. Úgyhogy én a magam részéről egyértelműen megszavazom, és erre kérem a képviselőtársaimat is.” - mondta felszólalásában Csótár András, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

Az ülésen tárgyalták a költségvetés módosítását is. Erre azért volt szükség, hogy több felújítást el tudjanak végezni. A Zámor utcában napelemes jelzőtáblát telepítenek és a Semmelweis utcában kaput szerelnek a kosárpályára. A Sopron utcai óvoda bevezető útját felújítják, és a gyerekeknek tornára alkalmas területet alakítanak ki. A Tapolcai utcai óvodánál a csapadékvíz-elvezetést oldják meg. A grémium adóügyekben is döntött.

„Itt egy korábbi adócsomagot hagytunk jóvá tulajdonképpen, amit a COVID miatt el kellett halasztani, most jövőre hatályba fog lépni. Ez döntően nem jelent a helyi lakosoknak adóemelést. Úgy alakítottuk ki, hogy a helyi lakosok nagyobb kedvezményt kapnak, és tulajdonképpen azoknak jelent ez kisebb adóemelést az építményadóban, akik nem helyi lakosok. Ott muszáj, mert 2015 óta alig volt emelés, és azért elég jelentős infláció van.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Manninger Jenő elmondta, jövőre az idegenforgalmi adó is emelkedik, 550 forint lesz. A polgármester arról is beszélt, Keszthelyen ugyan a megszokottnál szerényebb körülmények között, de megtartják az adventi rendezvényeket. Ünnepi kivilágítás is lesz, és a gyertyagyújtások sem maradnak el.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus