+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Energiatakarékoskodásba kezd a Georgikon
2022. november 21. hétfő 15:06 - Keszthely
Energiatakarékoskodásba kezd a Georgikon
Online oktatásra térnek át a MATE Georgikon Campusán az energetikai megszorítás miatt. A vizsgák nagy részét is az interneten keresztül lehet letenni. Az intézmény nem zár be, sőt, korszerűsítés is végbemegy több helyszínen is.

Csendesedik már a Pethe Ferenc Kollégium. November 28-tól a legtöbb hallgató kiköltözik innen. Csak a külföldi és a munka jogviszonnyal rendelkező egyetemisták maradnak itt az első emeleten. A hőmérsékletet 20-22 celsius fokra állították be. Az egyetem tantermi jelenlétet nem igénylő oktatási formára vált át. Ezzel is az emelkedő rezsiárak megfelelő kigazdálkodásához járulnak hozzá. Temperáló fűtést vezettek be a Georgikon Hotelben és a Diákcentrumban is.

A D épületben sem tartanak órákat. Az előadásokat az A és az E épületekbe csoportosították át, az itt dolgozókat is átmenetileg átköltöztették máshova. Ezzel párhuzamosan zajlik az energetikai korszerűsítés is. A kazánokat már ki is cserélték a D épületben.

„RRF-es forrásokból a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem különböző energiahatékonysági fejlesztéseket valósít meg 3,4 milliárd forintból. Többek között egyébként a gödöllői, kaposvári, keszthelyi illetve a szarvasi kampuszokon. Ami a Georgikon Campust érinti, az az, hogy itt a D épületben energiahatékonysági fejlesztést fogunk megvalósítani, illetve ez már folyamatban van, Illetve az E épületegyüttesben pedig primer energiatermelést megvalósító beruházást fogunk megvalósítani. Úgyhogy azt gondolom, hogy fogunk tudni védekezni a megnövekedett rezsiárak ellen.” - ismertette Dr. Szabó Péter általános campus-főigazgató helyettes.

Az egyetemen emellett további intézkedésekkel próbálják csökkenteni a rezsit. Ilyen például az is, hogy december 19-e és január 8-a között lesz egy rövid leállás, ezzel is próbálnak spórolni. Csütörtökönként és péntekenként home office-ban is dolgozhatnak az intézmény munkatársai. A tavaszi félév is később indul meg, a jelenléti oktatás pedig április 15-én kezdődik.

Az intézkedések miatt az őszi vizsgaidőszak meghosszabbodok. Legalább egy személyes jelenléti alkalmat kell biztosítaniuk a vizsgázóknak, a többit pedig online fogják megoldani. Valószínűsíthetően az E-learning platformon biztosítják majd a vizsgázási lehetőségeket. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus