+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Bemutatták a Trófeák földjén című albumot
2022. november 17. csütörtök 16:33 - Keszthely
Bemutatták a Trófeák földjén című albumot
Keszthelyen mutatták be a Trófeák földjén című albumot. A kötet az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás trófeáinak katalógusa. Esztétikai élményt nyújt mind a szakembereknek, mind a laikusoknak. A bemutatón dr. Kovács Zoltán államtitkár kiemelte, a kiállítást 616 ezer látogató nézte meg. A személyes élményen túl céljuk volt, hogy kézbe vehető formában is legyen lenyomata a tárlatnak.

A 2021-es világkiállítás legnépszerűbb csarnoka volt a G pavilon. Itt kapott helyet 9,5 méter magasan több mint 2000 darab trófea, melyek az ország minden területéről származtak. Őz, gímszarvas, dámvad, muflon és vaddisznó trófeák kaptak helyet a falakon. Köztük világrekordereket is bemutattak. A kiállítás lenyűgözte a látogatókat, nagyon pozitívak voltak a visszajelzések.

A kiállításból készült el a Trófeák földjén című album. A 325 oldalas kiadványban szereplő fotók elkészítésének nehézségét a belmagasság adta. Emelő segítségével készítették el hozzá a 96 darab képet, melyekből 8 hét retusálás után készült el az anyag. Céljuk az volt, hogy ugyanazt a látvány nyújtsák, mint ami a látogatókat fogadta a helyszínen. A bemutatón dr. Kovács Zoltán elmondta, fontos, hogy laikusoknak és szakembereknek egyaránt esztétikai élményt nyújt a kötet.

„A minőséget abból a szempontból érdemes megmérni, hogy a közép-európai kultúrkörben még egyszer milyen fontos maga a trófea. Illetve, hogy ezt sikerült egy olyan esztétikai formában bemutatni, ami a nem közép-európai emberek számára, akik idelátogattak, voltak azért sokan. És a laikusok számára, akik nem is feltétlenül értik egyébként egy trófea fontosságát a vadász életében, számukra is meggyőző, mértékadó, a „hűha” érzést rekonstruáló, egyúttal esztétikailag is teljes mértékben befogadható formában tette.”

A bemutatón felelevenítették a G-pavilon berendezését is. Pálinkás Róbert kurátornak és keszthelyi csapatának összesen 12 napja volt arra, hogy felállítsák a tárlatot. Kitértek arra is, hogy rekordmennyiségű trófeát állítottak ki.

„Azt a feladatot kaptuk, hogy a világkiállítás legmagasabb csarnokában töltsük ki a teret és hozzunk létre egy olyan kiállítást, amely valóban „wow”-élményt fog nyújtani. Most már így a világkiállítás után több mint egy évvel elmondhatjuk, hogy valóban ez a kiállítás volt az igazi „wow”-élmény. Valamivel több, mint 2000 trófeát helyeztünk el majdnem 1000 négyzetméternyi diorámát helyeztünk el a kiállításban és minden egyes visszajelzés azt mondta, hogy na ez jó volt.”

A világkiállítást úgy állították össze, hogy a magyar vadászati kultúra teljes lenyomatát mutassa be. A szervezők célja, hogy kézbe vehető formában is legyen lenyomata az eseménynek. A Trófeák földjén című album mellett még egy részletes jelentés és egy fotós kiadvány is elkészül az idén.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus