+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vetélkedtek a mozgáskorlátozottak
2022. november 16. szerda 16:44 - Keszthely
Vetélkedtek a mozgáskorlátozottak
A vizes VB és Csik Ferenc volt a témája a róla elnevezett vetélkedőnek. A Fejér György Városi Könyvtár évek óta megszervezi a programot, amelyen többségében mozgáskorlátozottak vesznek részt. Idén a Nemzeti Kör is indult egy csapattal. Az esemény célja a sport népszerűsítése és Csik Ferenc emlékének ápolása.

A kakukktojás feladathoz sorolja a sportolókat Verebélyi Judit. A csapatok feladata, hogy kiválasszák azt, aki nem illik a sorba. A játék nem könnyű, hiszen nem csak a sportolók neveit, hanem úszásnemüket is ismerni kell a helyes válasz megtalálásához. A könyvtár minden évben biztosít felkészülési lehetőséget a résztvevőknek szakirodalommal, online forrásokkal.

„Ez egy nagyon-nagyon jó kis esemény. Én most először vettem csak részt ezen a megmérettetésen. Egy kicsit nehéz volt, egy picit ez a vizes bajnokság nem ment nekünk, de végül is nagyon-nagyon jó egy ilyen közösségben részt venni.” - mondta a KESOTE I. csapatának tagja, Rácz Józsefné.

A csapatoknak hat feladatot kellett megoldaniuk. Volt közte rejtvény, teszt és képkirakó is. Az első három feladat Csik Ferenc életét és munkásságát elevenítette fel. A keszthelyi olimpikon nagy megbecsülésnek örvend a városban. A vetélkedő szeretné ráirányítani a figyelmet arra, hogy a mozgáskorlátozottaknak is fontos az aktív életmód, akár fizikai akár szellemi formában.

„A fő célközönség a mozgássérültek egyesülete, bár a többi csapat időnként cserélődik mellettük, mert volt már a látásfogyatékosok, most éppen a Nemzeti Kör. A mozgássérülteknek fontos, hogy ők is bekapcsolódjanak valamilyen szinten a sportba. Ez esetben most szellemi sportról van szó, de volt, amikor játékos sportfeladat, fizikálisan is szerepelt a feladatok között. Fontos, hogy érezzék, hogy ugyanolyan emberek, mint az egészséges társaik.” - tájékoztatott Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.

A csapatok teljesítményét oklevéllel és ajándékkal ismerte el a könyvtár és Keszthely önkormányzata. A vetélkedőt idén a Nemzeti Kör csapata nyerte. Nemes Klára a KESOTE Mozgáskorlátozottak Szakosztálya és az önkormányzat nevében mondott köszönetet a könyvtárnak a szervezésért és a csapatoknak a részvételért.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus