+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ő az állatpark kanca csikója. Tudja mi lett a neve?
2022. november 15. kedd 17:15 - Gyenesdiás
Ő az állatpark kanca csikója. Tudja mi lett a neve?
Csacsinévadó, birkahajtás és látványetetés is volt a hétvégén a Festetics Imre Élményközpontban. A Bakonyerdő az Egész Évben Adni Jó Alapítvánnyal jótékonysági akciót is hirdetett. Hátrányos helyzetű gyerekeket láttak vendégül és gyűjtést is indítottak a javukra.

A legújabb jövevénye a Festetics Imre Élményközpontnak ez a kis csacsi. Az alig több mint egyhetes jószág vidáman szaladgál a kifutójában.

„Hétfőn, hetedikén született egy kis csacsink, ami nekünk is meglepetés volt, mert nagyon idősek a szülők. Gizi, az anyuka 20 éves és az apuka, Philip pedig 15 éves. Ez egy igazán szép Márton-napi meglepetés volt számunkra is” - számolt be Varga Péterné, az élményközpont ökoturisztikai vezetője. 

A kanca csikó szelíd, a szülei sem féltik, a kerítéshez is közel megy. A névadáshoz a látogatók segítségét kérték.

„Én a Bo nevet adnám neki és a csacsi nagyon cuki, elvinném otthonra” - mondta Patocskai Panna.   

Bárki javasolhatott nevet. Kis ládában gyűjtötték az ötleteket. Sorsolással dőlt el, hogy a Szaffi nevet kapja a kis csacsi, akit a látogatók továbbra is megcsodálhatnak az élményközpontban. 

Jótékonysági akciót is rendeztek. Az Egész Évben Adni Jó Alapítvány javára gyűjtöttek. A szervezet hátrányos helyzetű családokat hívott a hétvégi programra. 80 főnek fizették ki a 100 forintos regisztrációs jegyét és megvendégelték őket.

„A közeljövőben, november, december pedig arról fog szólni, hogy ezeknek a gyermekeknek gyűjtünk tematikusan karácsonyra tartósélelmiszereket, tisztálkodó szereket és mindent, amivel tudjuk segíteni a családokat karácsonyra” - mondta televízónknak Pusztai Melinda, az Egész Évben Adni Jó Alapítvány kuratóriumi elnöke.  

Nem liba, hanem birkahajtás volt Márton-nap alkalmából. A legbátrabbak terelhették is a cigája juhokat, a többiek pedig sorfalat álltak.

A gyerekek látványetetéseken is részt vehettek. Kukoricával kínálták a birkákat, dámvadakat, a gímszarvasok, a vaddisznók pedig lédús almát kaptak.

„A szarvasokat kukoricával etettem, nagyon jó volt, egy kicsit ragad a kezem, de igazából szuper volt” - mondta Bogdán Emília

A Festetics Imre Élményközpont következő programja is az állatokról szól. December 4-én érkezik a Mikulás, aki rendhagyó módon az állatokat ajándékozza meg. Lovaskocsival érkezik a nagyszakállú, répával és almával megpakolva. Az etetésben a gyerekek segítségére számítanak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus