+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ő az állatpark kanca csikója. Tudja mi lett a neve?
2022. november 15. kedd 17:15 - Gyenesdiás
Ő az állatpark kanca csikója. Tudja mi lett a neve?
Csacsinévadó, birkahajtás és látványetetés is volt a hétvégén a Festetics Imre Élményközpontban. A Bakonyerdő az Egész Évben Adni Jó Alapítvánnyal jótékonysági akciót is hirdetett. Hátrányos helyzetű gyerekeket láttak vendégül és gyűjtést is indítottak a javukra.

A legújabb jövevénye a Festetics Imre Élményközpontnak ez a kis csacsi. Az alig több mint egyhetes jószág vidáman szaladgál a kifutójában.

„Hétfőn, hetedikén született egy kis csacsink, ami nekünk is meglepetés volt, mert nagyon idősek a szülők. Gizi, az anyuka 20 éves és az apuka, Philip pedig 15 éves. Ez egy igazán szép Márton-napi meglepetés volt számunkra is” - számolt be Varga Péterné, az élményközpont ökoturisztikai vezetője. 

A kanca csikó szelíd, a szülei sem féltik, a kerítéshez is közel megy. A névadáshoz a látogatók segítségét kérték.

„Én a Bo nevet adnám neki és a csacsi nagyon cuki, elvinném otthonra” - mondta Patocskai Panna.   

Bárki javasolhatott nevet. Kis ládában gyűjtötték az ötleteket. Sorsolással dőlt el, hogy a Szaffi nevet kapja a kis csacsi, akit a látogatók továbbra is megcsodálhatnak az élményközpontban. 

Jótékonysági akciót is rendeztek. Az Egész Évben Adni Jó Alapítvány javára gyűjtöttek. A szervezet hátrányos helyzetű családokat hívott a hétvégi programra. 80 főnek fizették ki a 100 forintos regisztrációs jegyét és megvendégelték őket.

„A közeljövőben, november, december pedig arról fog szólni, hogy ezeknek a gyermekeknek gyűjtünk tematikusan karácsonyra tartósélelmiszereket, tisztálkodó szereket és mindent, amivel tudjuk segíteni a családokat karácsonyra” - mondta televízónknak Pusztai Melinda, az Egész Évben Adni Jó Alapítvány kuratóriumi elnöke.  

Nem liba, hanem birkahajtás volt Márton-nap alkalmából. A legbátrabbak terelhették is a cigája juhokat, a többiek pedig sorfalat álltak.

A gyerekek látványetetéseken is részt vehettek. Kukoricával kínálták a birkákat, dámvadakat, a gímszarvasok, a vaddisznók pedig lédús almát kaptak.

„A szarvasokat kukoricával etettem, nagyon jó volt, egy kicsit ragad a kezem, de igazából szuper volt” - mondta Bogdán Emília

A Festetics Imre Élményközpont következő programja is az állatokról szól. December 4-én érkezik a Mikulás, aki rendhagyó módon az állatokat ajándékozza meg. Lovaskocsival érkezik a nagyszakállú, répával és almával megpakolva. Az etetésben a gyerekek segítségére számítanak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus