+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Találkozás Gera Zoltánnal
2022. november 14. hétfő 16:32 - Gyenesdiás
Találkozás Gera Zoltánnal
Hogyan lett ilyen sikeres labdarúgó Gera Zoltán? Erre a kérdésre is választ kaphattak azok, akik részt vettek a gyenesdiási közönségtalálkozóján. A U21-es válogatott trénerének fontos, hogy ösztönözze a gyerekeket. Ezért és a helyi kötődése miatt fogadta örömmel a meghívást.

Gera Zoltán nemzetközi szinten meghatározó játékos volt. Tíz év angliai légióskodása során Európa-liga döntőt játszott, a magyar labdarúgó válogatottal pedig az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjéig  menetelt. A Ferencváros mezét 247 alkalommal öltötte magára és 61 gólt szerzett, a válogatottban 26-szor volt eredményes.

Visszavonulása óta edzőként dolgozik Gera Zoltán. Népszerűségét jól mutatja, hogy rajongói megtöltötték a gyenesdiási mozit.

Gera Zoltánnak helyi kötődése is van. Gyenesdiáson szokott nyaralni. Rendszeresen hívják közönségtalálkozókra, igyekszik minél többnek eleget tenni. Célja, hogy inspirációt nyújtson a gyerekeknek.

„Belegondolok mindig abba a helyzetbe, hogy mi lett volna ha én ilyen pici gyerekként egy általam elismert futballistával  találkozhattam volna. Mindig vágytam ilyenre, hogy hátha találkozok majd, nekem nem jött össze. De bele tudok képzelni a helyzetükbe, hogy milyen jó, hogy ha találkoznak egy volt futballistával, akire felnéztek, próbálok inspirációt nyújtani feléjük.”

Gera Zoltán beszélgetőtársa Damina László és Sárközi István voltak. A kötetlen hangulatú est arról szólt, hogy feltárják Zoltán titkát, hogyan lett ilyen sikeres labdarúgó.

„Angliában is volt neki egy beceneve, a varázslatos magyar. Van valami a személyiségében azt gondolom, amivel ő erre rászolgált. A legjobb válaszom erre az, hogy aki eljött ma este az talán erre jobban és több választ kap, mint amit én valaha ki tudnék mondani.”

Gera Zoltán gyermekkorában is többször megfordult a térségben. Több hévízi teremtornán vett részt. Örömmel tapasztalta, hogy sok fradista van a környéken. Családjával nagyon jól érzik magukat itt, kedvesen fogadták őket és már sok kapcsolatot kialakítottak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus