+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyílt óra a Ranolderben
2022. november 9. szerda 16:00 - Keszthely
Nyílt óra a Ranolderben
Nyílt órára várták a szülőket és az óvodapedagógusokat a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolába. Ezen a programon arra adnak lehetőséget, hogy a gyermekek tanítását testközelből láthassák a hozzátartozók. A 23 elsős az első órán mutathatta be tudását.

Számtanórát tartottak az elsősöknek szerda délelőtt. Most a számok lebontását gyakorolták a tanulók. A diákok két hónapja kezdték meg az iskolát. Az óvodai élet után az itteni léthez is folyamatosan szoktatják őket. Az osztálytársak között gyorsan alakultak ki barátságok is.

„Nem akkor, amikor elkezdődött a suli, hanem egy-két nap után összebarátkoztunk.” - mesélte Borbély Ágoston.

A diákok az elmúlt két hónapban sok készséget sajátítottak el. Ezt a tudást mutatták be a nyílt órán a szülőknek, nagyszülőknek, egykori óvónőiknek. A hagyományos program célja, hogy a hozzátartozók figyelemmel kísérhessék a gyermekek aktivitását.

„Nagyon örülök, hogy részt vehettünk rajta, mert nagyon izgultunk, mert a pici lányunk nagyon izgalmas tud lenni, de nagyon élvezte az órát, ez látszott rajta és nagyon szeret itt tanulni, úgyhogy mi is nagyon élveztük a nyílt órát is.” - osztotta meg Fodorné Thomka Márta.

A programot azért hívták életre, hogy biztosítsák a hozzátartozókat arról, hogy a tanulók a megfelelő színvonalú oktatást kapják. A nyílt órának mindig pozitív a visszhangja, ez ugyanis a hozzátartozók egyetlen alkalma, hogy testközelből lássák gyermekük képességeit.

„Ugye alapvetően a szülő abból tájékozódik az iskolából, amit a gyermek mesél. És nagyon ritka az ilyen alkalom, ahol közvetlenül láthatja munka közben a csemetéjét, úgyhogy az alkalom ritkasága mindenképpen kiemelt. És ezért arra törekszünk, hogy időnként azért lássák is a szülők a gyermekeiket az iskolában. Az óvodapedagógusoknak pedig tulajdonképpen ez az egy alkalom van, amikor az éppen nálunk végzett gyermekekkel itt találkozhatnak.” - ismertette Őry Gábor igazgató.

Idén is közös tapasztalatcserére várták a hozzátartozókat a második órában. Itt kötetlenül beszélhették meg az élményeket egymással.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus