+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családi nap a modellvasút-kiállításon
2022. október 31. hétfő 11:37 - Keszthely
Családi nap a modellvasút-kiállításon
Családi napra várták a látogatókat a hétvégén Helikon Kastélymúzeum modellvasút-kiállítására. A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében tárlatvezetés és egyedi dioráma készítés is szerepelt a kínálatban.

Tárlatvezetéssel vette kezdetét a Vasút világa elnevezésű program. A látogatók itt megismerkedhettek a kiállítással és az építés történetével. A sétán kérdéseket is feltehettek az érdeklődők a mozdonyokról, a terepasztal működéséről vagy akár a kiállított figurákról is. A humoros kiegészítők sokak tetszését nyerték el. A tárlat végén a látogatók is kipróbálhatták az irányítást.

„Az tetszik, hogy ott a legvégén van egy kis interaktív pálya, amit meg lehet tekerni és akkor így megy benne egy vonat. Ugyanúgy vannak ilyen makettek benne és akkor így megáll, meg így lehet menni.” - mondta el Tóth Barnabás.

A gyermekek saját elképzelés alapján valósíthatták meg terepasztalaikat a tárlat megnézése után. Itt a környezettudatosságra is felhívták a figyelmet. A fiataloknak nagyon elnyerte a tetszését a program.

„Szeretek kreatívkodni, érdekel, hogy a vonatok hogy mennek. Sokszor szeretnék ilyen makettet készíteni. Nekem ez tetszik.” - osztotta meg Katona Barbara Csilla.

A gyermekek között olyan is volt, aki nem először épített makettet. Katona Tamás a kinézetet már előre kigondolta.

„Karácsonyit fogok. Kettő emberem lesz."

A tárlat építői a környezetvédelemre is felhívják a figyelmet a programjaikon. A kiállításon is több kiegészítő újrahasznosított elemből készült.

„Próbáljuk minél inkább a vadászati múzeummal karöltve a környezetvédelemre minél jobban ráhangolni a gyermekeket, a vendégeket. Minél több ilyen programot szeretnénk készíteni, aminek az a célja, hogy a gyermekek minél jobban szembekerüljenek a természettel.” - fogalmazott Lukács Bernát a modellvasút-kiállítás műszaki üzemeltetési vezetője.

Az elkészült műveket haza is vihették a fiatalok. A Helikon Kastélymúzeumban még novemberben lesz program a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül. Akkor erdei termésekből készíthetnek az érdeklődők ékszereket, dísztárgyakat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus