+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Folyamatosan újítja fel az utakat a Magyar Közút
2022. október 27. csütörtök 16:28 - Várvölgy
Folyamatosan újítja fel az utakat a Magyar Közút
Megújul a Várvölgyi út 1 kilométeres szakasza. A beruházás része a kormány azon törekvésének, hogy évről évre egyre több utat építsenek vagy újítsanak fel. Az elmúlt években a Magyar Közút 592 kilométernyi szakaszon újított meg fő- és mellékutakat a Területi Operatív Program keretében. Ezeket hazai és uniós forrásokból valósították meg.

Már zajlik a Várvölgyi út felújítása, egy sávon halad a forgalom a kijelölt szakaszon. A Magyar Közút környezetbarát technológiát használ a beruházás során. Ez azt jelenti, hogy a már meglévő pályaszerkezetet is felhasználják az új alapréteg kialakításánál, erre kerül két réteg aszfalt. A jelentős teherforgalom miatt nagy teherbírású burkolatot alakítanak ki a szakemberek.

„Itt egy speciális felújítási technológiát alkalmazunk a nagy forgalom, valamint a bányák indukálta nagy tengelysúlyú teherforgalom miatt. Itt egy úgynevezett remix technológiával újul meg a burkolat. A meglévő pályaszerkezetet felmarjuk, hozzáadunk cementet, illetve kiékeljük egyéb anyagokkal. Ebből épül, a régi útból épül egy alapréteg, erre az alaprétegre két réteg aszfaltot rakunk, és így egy sokkal homogénebb, erősebb, nagy teherbírású utat készítünk.” - tájékoztatott Mikesz Csaba, a Magyar Közút műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az idén országszerte 160 kilométernyi mellékút megújítását tervezi a Magyar Közút mintegy 31,6 milliárd forintból. A vállalat az elmúlt években a gépparkját is megújította, több mint 10 új gépláncot szereztek be.

Nagy Bálint beruházásokért felelő államtitkár elmondta, a kormány célul tűzte ki, hogy az autópályák elérjék az országhatárokat, minden megyei jogú városnak legyen gyorsforgalmi út kapcsolata és minden településről 30 percen belül elérhető legyen egy gyorsforgalmi út.

„2010-ben hirdette meg a magyar kormány azt az útfejlesztési programot, amelyet mind hazai, mind pedig európai uniós forrásokat felhasználva tudott az elmúlt, most már több mint egy évtizedben megvalósítani. Azt, hogy ez mennyire eredményes és sikeres volt, mi sem bizonyítja jobban, mint maguk a számok. 1000 milliárd forintnyi összegről beszélünk, több mint 7500 kilométernyi megújított vagy új építésű szakaszról beszélünk, melyben nagyon sok esetben nem csak gyorsforgalmi, hanem alsóbbrendű útszakaszok is megújultak, például a keszthelyi térségben is.” - emelte ki Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

Az államtitkár arról is beszélt, a napokban tárgyalja a parlament a beruházási törvényjavaslatot. Ennek célja hazánk helyzetének megerősítése, a külföldi függőség csökkentése. Fontos a helyi vállalkozások támogatása és az állami beruházások átláthatóbbá tétele is.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus