+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több mint 1 millió forintos adományt adott át a Pelso Társaság
2022. október 24. hétfő 16:33 - Keszthely
Több mint 1 millió forintos adományt adott át a Pelso Társaság
Több mint egymillió forint gyűlt össze a Festetics jótékonysági bálon. A Pelso Társaság rendezvényének az volt a célja, hogy ismét olyanokat támogassanak, akik leginkább rászorulnak. Idén az Értelmi Fogyatékos Gyermekekért Alapítványnak ajánlották fel az összeget.

Október elsején rendezték meg a Festetics jótékonysági bált a Helikon Kastélymúzeumban. A Pelso Társaság ismét kettős céllal szervezte meg az eseményt. Egyrészt, hogy közösséget építsenek, másrészt, hogy támogassanak egy szervezetet. Az est során több mint 1 millió forint gyűlt össze.

Az összegről szóló tanúsítvány átadásakor a társaság több tagja is megismerkedhetett az intézménnyel, annak működésével. A kötetlen beszélgetés során is biztossá vált, hogy a legjobb helyre került az összegyűlt pénzadomány.

„A mostani helyzet miatt úgy láttuk, hogy az iskolák még inkább sanyarú helyzetben vannak. Azokat a programokat, amelyeket a pedagógiai programban leírtak, illetve a munkatervekben benne vannak, azokat sem tudjuk megvalósítani teljes mértékben az anyagi források hiánya miatt. Úgyhogy úgy gondoltuk most pillanatnyilag, hogy egy speciális igényekkel rendelkező iskolának a legjobb, ha idekerül az a pénz, amit sikerült összegyűjteni. És biztosak vagyunk benne, hogy a lehető legjobb helyre került.” - mondta el Farkas László alapító és elnökségi tag.

A Zöldmező Utcai Iskola vezetősége hálával fogadta az adományt. Köszönetüket fejezték ki mindenkinek, aki segítette őket, ez az összeg ugyanis számos program megvalósításához nyújt segítséget.

„Nagyon szépen köszönjük a támogatóknak is, meg aki az egész ötletet kitalálta, hogy az iskola alapítványát támogatná. Az alapítványunk célja, az, hogy az intézménynek a programjait, sporttevékenységeit, kulturális tevékenységeit, a mindennapoknak a szabadidős programjait támogassa. Emellett a tehetséggondozás támogatását is felvállalta, úgyhogy úgy gondolom, hogy nagyon jó helyre és nagyon sok feladatra tudjuk majd használni.” - osztotta meg Krasznai Tamásné intézményvezető.

Az iskolában visszatérő rendezvény a Felfénylő szavak című szavalóverseny területi fordulója. Sportrendezvényeken is sikeresek a tanulók. Tavaly a speciális olimpián dobogós helyezést ért el egyik diákjuk. Most Monorra készülnek a fiatalok egy újabb megmérettetésre. A tanulók utaztatására is tudnak félretenni a pénzből. Céljuk ugyanis, hogy minél inkább tehermentesítsék a szülőket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus