+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Járdát újítottak fel Alsópáhokon
2022. október 21. péntek 18:23 - Alsópáhok
Járdát újítottak fel Alsópáhokon
Járdát újítottak fel Alsópáhokon. Az önkormányzat hazai forrásból korszerűsített egy újabb szakaszt. A község északi részén így már mindkét oldalon térkövezett járda van. A beruházás átadóján elhangzott, ez a fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy Alsópáhok még élhetőbb legyen.

Két szakaszon, összesen 688 méter hosszúságban újították fel a járdát Alsópáhokon.  Az önkormányzat 17,5 millió forint Belügyminisztériumi támogatást kapott a mostani beruházásra. A kivitelezés teljes költsége 27 millió forint volt.  Az elmúlt 15 évben meghatározott tervek szerint korszerűsítették a települési utakat, járdákat.

Czigány Sándor polgármester: „Ezzel a beruházással elértük azt, hogy a Keszthelyi úttól felfele, északra, Felsőpáhok felé készen vannak a járdáink. A főutcánk az elmúlt években a Magyar Közút jóvoltából szintén megújult, a nemesi feljáró jelentős része készen van, fel lett újítva. A jövőt illetően, elnyert támogatásunk van a Magyar falu programban a Keszthelytől Sármellékre menő részen, a keleti oldalon. Elnyert támogatásunk van, a zártkerti utakat aszfaltozni tudjuk jövőre, ebben benne lesz az átkötő út Szentgyörgyvárra.”

A Fő utcai és Dózsa György utcai járdaszakaszokon nagy a gyalogos forgalom. Az orvosi rendelő, a művelődési ház és buszmegállók is ezeken közelíthetőek meg. Az 1,25 méter széles járdák térkő burkolatot kaptak, a kocsibejáróknál megerősítették az aljzatot. Az ingatlanok csapadékvíz-elvezetését az új járda alatt építették ki. A Fő utcai szakasznál felújították a gyalogos hidat. Itt korrigálták a szintkülönbséget és monolit beton burkolatot kapott a híd. A járdát Nagy Bálint államtitkárral avatták fel. A térség országgyűlési képviselője elmondta, a Kormány felismerte, hogy a hazai forrásból milyen beruházásokat kell támogatni. 

„Magyarországot, a magyar gazdaságot, a magyar embereket, a magyar közösségeket akkor lehet valóban segíteni, ha a magyar vidéken élő emberekre odafigyel és olyan programokat és fejlesztési lehetőségeket hoz létre a különböző Európai Uniós támogatások mellett, melyek valóben helyi igényeket tudnak segíteni és szükség esetén helyi problémákra tudnak valódi, igazi érdemi megoldásokat nyújtani” - mondta Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. 

A Belügyminisztériumi támogatások és a Magyar falu program is olyan beruházásokat támogatott, melyek az emberek mindennapjait segítik és élhetőbbé teszik a településeket. Alsópáhoknak elnyert támogatása van még ágaprító- és munkagépre. Szeretnék felújítani a ravatalozót és az Árpád utcát is, az erre benyújtott pályázatok eredményét még várják. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus