+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Illegális horgászkarókat számoltak fel
2022. október 20. csütörtök 19:05 - Gyenesdiás
Illegális horgászkarókat számoltak fel
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság valamint a Balatoni Vízipolgárőr Egyesület együttműködésével a gyenesdiási 3,5 km-es partszakaszon egy hete bejárást tartottak. Megállapították, hogy nagyon sok illegális vízi állás, bejáróstég és karó van a nádasok előtt a vízben. A z illegálisan lerakott eszközök eltávolítását a mai napon megkezdték.

Induláshoz készülődnek a Vízi Polgárőr Egyesület tagjai, hogy  a vízügyi szakemberek segítségével felszámolják az engedéllyel nem rendelkező és nem beazonosítható horgászkarókat a gyenesdiási partszakaszon. "Gyenesdiáson elindult egy horgász turisztikai fejlesztés,aminek következtében ezek mind-mind felderítésre kerültek, és, hogy akkreditált legyen mindaz az együttműködés ,amely kibontotta azt, hogy az illegális stégeket, karókat, vízi jelölőpontokat fel kell szedni,ezzel együtt a mai nappal kezdetét veszi a karóknak, illegális jelölő, fakaróknak a felszedése. Ehhez a vízügyi igazgatóságtól egy dereglyét is kaptunk."- adott tájékoztatást Gál Lajos.

A Vízi Polgárőrség járőr hajójának segítségével vontatták a dereglyét, amivel begyűjtötték a part és nádasok mentén az engedély nélkül levert karókat. Az élet és balesetveszélyes horgászpálcákból nagyon sokat találtak a begyűjtés során. A speciális hajóba rakták a fa, fém és műanyag karókat. "A csörlőjével a mélyen lenyomott és esetleg beton aljba betett illegális horgászkarókat ezzel tudjuk csak eltávolítani. Más hajó erre nem alkalmas. Azért van erre szükség, mert sajnos több évvel ezelőtt volt már haláleset is abból, hogy a víz alatt nem látszódó illegálisan letett horgászkaróba beleesett valaki. Illetve nagyon-nagyon sok baleset van most is ebből. A vitorlás hajóknak az alját felsérti, megsérti a hajótestet. Éjjel kivilágítatlanok ezek az illegálisan levert karók."- mondta el Kerekes Péter a Vízi Polgárőr Egyesület elnöke.

A Balatonon elsőként Gyenesdiás  tette meg azt a lépést, ami a biztonságos vízi közlekedést, a  fürdőzést ,  a vízi csúszda és sporteszközök használatát biztosítja. Az üdülő település önkormányzata javasolja a jövőben műanyagból készült bukó bóják használatát.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus