+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Különleges reprodukciók a Balaton Színházban
2022. október 18. kedd 17:31 - Keszthely
Különleges reprodukciók a Balaton Színházban
Élő reprodukciókon elevenednek meg a 19. és 20. századi lengyel festészet remekművei a Balaton Színházban. A tárlat keszthelyi megnyitóján elhangzott, tovább szeretné erősíteni Keszthely a lengyel-magyar kulturális kapcsolatokat.

Élő festmények, vagyis játék a lengyel festészettel címmel nyílt a kiállítás. A lengyel nagykövetség mellett működő Petőfi Sándor Lengyel Iskola diákjai, tanárai és szülők ültek portrét Csoma Szilvia fotóművésznek. A tárlat egy játékot mutat be, hiszen egyes elemeket kicseréltek a festményekhez képest.

„Azt szerettük volna bemutatni, hogy a mai életünkbe hogyan lehet bevonni ezeket a képeket. Bizonyos kritikai aspektussal is közelítettünk, ezért vannak ezek a csavarok. Egy kicsit szerettünk volna a mának is szólni ezzel, illetve bemutatni a mai életünknek egyes viszontagságait” - mondta a kiállítást megnyitó Petőfi Sándor Lengyel Iskola igazgatója, Mondovics Beáta. 

A lengyel nagykövetség mellett működő iskola diákjainak művészeti szakköröket is szerveztek, hogy megismerjék a feldolgozott műalkotásokat és készítőiket.  A tárlat a lengyel intézetben debütált, a szervezők most kezdtek országjárást a különleges alkotásokkal. 

Sebastian Kęciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete: „Örülünk, hogy vidéki városok is élvezhetik ezt a kreatív és élménydús kiállítást. A jövőben a kiállítást Veszprémben, Szolnokon és Győrben is meg lehet majd tekinteni.”

A lengyel nagykövetség nagy örömmel fogadta a Szülők a Lengyel Iskoláért Alapítvány megkeresését és vette védnöksége alá a kiállítást. A tárlat révén többen ismerhetik meg a kiemelkedő lengyel művészeket. A kiállítás megnyitóján Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, a lengyel-magyar kapcsolatban Keszthely szeretne nagyobb szerepet vállalni: „A jövőben pedig mindent megteszünk azért, hogy minél jobban megismerjük, mert azért itt sok munka van hátra, hogy a lengyel-magyar kulturális életben Keszthely is részt vállaljon. Ezen fogunk dolgozni.”

A Élő festmények, vagyis játék a lengyel festészettel című kiállítás november 3-ig tekinthető meg Keszthelyen a Balaton Színház nyitvatartási ideje alatt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus