+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Korábban sötétedik, figyeljünk a kerékpár kivilágítására!
2022. október 17. hétfő 17:03 - Keszthely
Korábban sötétedik, figyeljünk a kerékpár kivilágítására!
Látni és látszani – erre fókuszált a rendőrség kerékpáros akciója. A Megvilágosodás napján az autósok és bringások figyelmét is arra hívták fel, ősszel még fontosabb a megfelelő világító- és láthatósági eszközök használata. A rendőrök sok olyan kerékpárossal találkoznak, akik nem rendelkeznek megfelelő világítóberendezésekkel.

Elöl fehér, hátul piros fényű lámpát, illetve prizmát kell használni a kerékpárokon. A küllőkre is fel kell szerelni az ún. macskaszemeket, kivéve ha fényvisszaverő csík van a gumiabroncson.

„Ez azért fontos, hogy az autósok is lássanak téged, meg hogy valamennyire te is látsz tőle” - nyilatkozta Végh Brigitta. 

Lakott területen kívül, korlátozott látási viszonyok mellett kötelező a láthatósági mellény, a gyalogosoknak is! Természetesen a városban is hasznos, ha hordja ezt a közlekedő. A Megvilágosodás napja a láthatóságra hívja fel a figyelmet. Ősszel egyre korábban sötétedik, ezért még fontosabb hogy a kerékpárosok felszerelkezzenek a szükséges berendezésekkel.

Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó: „Az autósok felé azt szeretnénk ezzel demonstrálni, hogy este jobban figyeljenek, mert kerékpárosok lehetnek az utakon. Bár mi kivilágítjuk magunkat, de még most is tapasztalható, hogy világítás nélkül kerékpároznak. Ha a kollégáim megállítják, akkor mindig az a „kifogás” hogy még világosban indultak el. Fel kell készülni, hogy egyre korábban sötétedik és legyen nálunk világító berendezés.”

46 kerékpáros indult el a városi körútra. A sétálóutcán keresztül mentek a Georgikon utca irányába, majd a Pipacsról a Vaszary Kolos utcára tekertek. A rendőrség fontos célja volt ennek a szakasznak az érintése, mivel megváltozott a forgalmi a rend a kerékpársávos utcában, megszűnt a jobbkéz-szabály.

A figyelemfelhívó akció érintette a Tapolcai utat, mivel ez a város egyik legforgalmasabb útszakasza. Ezt követően a Zámoron át érkeztek meg a Balaton-partra a kerékpárosok.

„Én úgy gondolom, hogy elég biztonságos Keszthelynek a közlekedése, egy-két türelmetlen autós azért akadt természetesen, mert sokan voltunk és talán nem akartak annyit várakozni, de egyébként egész jól ment minden” - vélekedett Farkas István. 

A célban itallal és rágcsálnivalóval várták a résztvevőket. Emellett ajándékokkal, főleg láthatósági eszközökkel jutalmazták a kerékpárosokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus