+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A víz útjával ismerkedtek a gyerekek
2022. október 14. péntek 15:17 - Keszthely
A víz útjával ismerkedtek a gyerekek
Nyílt napot tartott a DRV Zrt. A keszthelyi iskolások a szennyvíztelepen ismerkedhettek a víz útjával és az ivóvíz védelmének fontosságával. Az Egry iskola diákjai bejárhatták az egész telepet és láthatták, hogy milyen tisztítási folyamatokon megy keresztül a beérkező szennyvíz. A program a szemléletformálás miatt fontos.

Rövid tájékoztatóval kezdődött az interaktív túra a szennyvíztelepen. A DRV Zrt. 2021-ben indította útjára a programsorozatot, amelyet európai uniós forrásból finanszíroznak. A cél, hogy minél szélesebb körben felhívják a figyelmet a vízbázis védelemre és a tudatos vízfelhasználásra. A gyerekek többsége már egészen kiskorban tudja, hogy hogyan lehet spórolni a vízzel.

„Amikor mossuk a fogunkat, és éppen nem használjuk a vizet, el kell zárni a csapot, mert hogyha folyatjuk, akkor sokat pazarlunk vele. Hogyha fürdünk, éppen szappanozzuk magunkat, akkor is elzárjuk. Nagyon kell rá vigyázni, hogy tisztán maradjon, mert nagyon fontos az életünkben a víz. Víz nélkül nem is bírjuk, 3-4 napig bírjuk víz nélkül, és hogyha nincs, akkor lényegében az életünk sincsen, mert szükségünk van a vízre ahhoz, hogy éljünk.” - mondta Hárrer Zsófia, az Egry József Általános Iskola és AMI tanulója.

A gyerekek bejárhatták az egész telepet. A fiatalok rácsodálkoztak arra, ahogy a különböző műtárgyakban egyre tisztább lett a szennyvíz. A séta során nagyon sok információt megtudhattak a víz körforgásáról és a telep működéséről. A harmadikosok majd a tavasszal tanulják ezeket az iskolában, de a pedagógusok fontosnak tartották, hogy testközelből is lássák a vízkezelés folyamatát.            

„A gyerekek legjobban tapasztalati úton taníthatók. A könyvekből igaz, hogy sokmindent hallanak, látnak, olvasnak, de az, amikor a saját szemükkel győződnek meg arról, hogy például hogy kerül az asztalukra a víz, hogy lesz a szennyvízből újra tiszta víz, ezt a saját szemükkel is itt végignézhetik, azt gondolom, hogy ennél nagyobb tanulási folyamat nem történhetne az életükben.” - emelte ki Végh Andrea, az Egry József Általános Iskola és AMI pedagógusa.

A túra végén kvíz várta a fiatalokat. Itt olyan információkat kellett megadniuk, amelyek elhangzottak a séta során. A legügyesebb kitöltők ajándékot kaptak, de senki nem távozott üres kézzel.          

Regman Karola - Keszthelyi TV     

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus