+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékony célja is volt a Vonyarci Búcsú és Falunapnak
2022. október 4. kedd 17:00 - Vonyarcvashegy
Jótékony célja is volt a Vonyarci Búcsú és Falunapnak
Fergeteges hangulat várta azokat az érdeklődőket, akik kilátogattak a Vonyarci Búcsú és Falunapra. Kovács Kati énekesnő mellett fellépett többek között a Boombatucada, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, és a helyi énekkar. Tóth Endre mesterszakács ingyenes halászlé kóstolásra várta a vendégeket.

Jótékony célja is volt a Vonyarci Búcsú és Falunapnak. Finom süteményeket kínáltak a rendezvényre kilátogatóknak, a bevételt a helyi óvoda javára fordítják. Az édességeket a gyermekek szülei, nagyszülei készítették.

Jónás-Kolop Renáta– elnök, Vonyarcvashegyi Nyitnyikék Óvoda Szülői Munkaközösség: „Ez egy jótékonysági sütivásár, amelyet az óvoda javára fogunk fordítani. A befolyt összeget pedig a gyerekekre, illetve szeretnénk az udvari játékainkat egy kicsit tovább fejleszteni. Jelenleg egy hintára gyűjtünk és a szülők együttműködésének eredményeképpen gyűlt össze ez a rengeteg sütemény.”  

Kovács Kati koncertjére nagyon sokan voltak kíváncsiak, megtelt rajongókkal a rendezvénytér. Az énekesnő nemcsak varázslatos hangjával kápráztatta el a közönséget, hanem kifinomult humorával is sokszor megnevettette őket.

Kovács Kati  – énekesnő: „A közönség mit hogyha ezen nőtt volna föl, én is csodálkoztam, pedig sok fiatal volt, meg velem egykorú fiatalok is, nem ilyen fiatal nem volt. De mindenki tudta a szövegeket, a fiatalok táncoltak, énekeltek, ennek egy olyan különleges hangulata volt, ennek a mai előadásnak, hogy elmondani sem tudom. Talán azért, mert egy kicsit a Balaton mellett van, hiába van ősz, az, hogy nagyon szép idő van.”  

A búcsún a szellemi táplálék mellett finom ételeket kóstolhattak a megjelentek, valamint a vidékre jellemző zamatos borokat is megismerhették.  

Pali Róbert – polgármester, Vonyarcvashegy: “Nagyon örülünk, hogy megtudjuk rendezni a falunapunkat, a búcsút. Ez mindig a helyiekről szól elsősorban. Nagy örömünkre, hogy vendégeink is érkeztek ide a régióból. Most legfőbbképpen saját magunkat ünnepeljük Vonyarcvashegy lakóit, állandó lakosait, az itt ingatlan tulajdonosokat, akik itt vagyunk. Ezért is legfőbbképpen az értékeinket szólaltatjuk meg.”

A legkisebb gyermekeket ingyenes ugrálóvár várta a Vonyarci Búcsú és Falunapon. Felhőtlen örömmel vették birtokba a kicsik a játékot.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus