+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Magyar Diáksport Napja a VSZK-ban
2022. szeptember 30. péntek 15:21 - Keszthely
Magyar Diáksport Napja a VSZK-ban
Négy állomáson mozoghattak a VSZK-sok a Magyar Diáksport Napján. A tanév rendjéről szóló rendeletben 2020-tól jelent meg hivatalosan, hogy szeptember utolsó péntekén szervezik meg azt a témanapot. Mindegyik osztály csatlakozott a közös sportoláshoz. Idén a Diákönkormányzat is segített a szervezésben.

22 percet kellett egy-egy csapatnak spinningezni. A lényeg az volt, hogy minél több kilométert tekerjenek le ennyi idő alatt a tanulók. Folyamatosan váltották egymást, hogy nem fáradjanak el nagyon időközben.

A tornateremben egy Exatlon-pályát építettek fel. Itt a különböző akadályokon kellett túljutniuk minél jobb idővel a diákoknak. Fekvőtámasz, labdagyűjtés, zsámolyugrás is szerepelt a feladatok között.

„Nagyon tetszik ez a nap, ez a pálya ez szerintem nagyon jó. A vége volt a legjobb, ahol a betűket kellett összeszedni. Nekem a mozgás nagyon sokat jelent, én 9 éve társastáncolok.” - mondta el Tuvoly Ádám.

Minden csapatnak két ugrókötéllel 1011-szer, azaz összesen 2022-ször kellett kötéláthajtást végezniük. A feladatok összeállításában a Diákönkormányzat is segített idén. Az osztályok javaslatai szerint szervezték meg az állomásokat.

„A célja az az egésznek, hogy minél többen mozogjanak, elvégre a feladatokat is úgy pontozzuk, hogy az osztály hány százaléka vett részt a feladatokban.” - osztotta meg Hajdu László.

A lépcsőfutáson legalább 2022 lépcsőt kellett érinteniük a versenyzőknek. A Magyar Diáksport Napjához második éve csatlakoztak a VSZK-sok.

„Most már harmadik éve fitness-wellness instruktorokat képzünk az iskolában, úgyhogy azt gondoljunk, hogy ez egy mindenképpen jó alkalom arra, hogy ők is belefolyjanak a szervezésbe és hogy minél több diák részt vegyen ezen a napon az iskolából.” - ismertette Selmeczy Zsuzsanna testnevelő tanár.

A Magyar Diáksport Napját 2006 óta rendezik meg, mely európai kezdeményezéssé is vált. 44 országban szervezik meg az Európai Diáksport Napot, mely évről-évre a testmozgással és az egészségtudatos életvezetéssel összefüggő fókusztémákat dolgoz fel.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus