+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mi leszel, ha nagy leszel?
2017. szeptember 27. szerda 15:31 - Keszthely
Mi leszel, ha nagy leszel?
Az osztályfőnökök külön kérésére szervezett tanműhely látogatást a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gyenesdiási iskola nyolcadikosainak. A diákok az Asbóth iskolában és a VSZK-ban vendégeskedtek, ahol a tanműhelyek munkájába leshettek be kedden. A programot a tanárok és a diákok is nagyon hasznosnak tartják.

A fodrásztanulók munkájába leshettek be a gyenesdiási nyolcadikosok. Az Iparkamara a szakképzések népszerűsítése érdekében szervezett tanműhely látogatást a Kárpáti János Általános Iskola tanulóinak. A diákok többsége még nem döntötte el, hogy hol szeretne továbbtanulni jövőre, az ilyen programokat azonban nagyon hasznosnak tartják.    

„Így segítenek nekünk, hogy mit választhatunk, hogy minek szeretnénk továbbtanulni, és ez egy jó dolog.” - mondta egy gyenesdiási diák, Kovács Aletta Dominika.

A tanműhelyben a kilencedikes tanulók gyakorolták a hajfonást és a Marcell hullámot, ezekből tartottak egy rövid bemutatót a látogatóknak. A nyolcadikosok közül többen kérdezték nagyobb társaikat az iskoláról, és voltak, akik bele is kóstoltak a szakmába. Szabó Eszter kiskora óta fodrász szeretett volna lenni, az Asbóth iskolát pedig jó szívvel ajánlotta diáktársainak.                     

„A tanárok nagyon kedvesek, és emberségesek. Nekem alapból is nagyon tetszik a fodrászat, én mindenkinek ajánlom.” - emelte ki az Asbóth iskola tanulója.

A Zala Megyei Iparkamara a Szakképzési Centrummal karöltve számos programot szervez az általános iskolásoknak, amellyel elősegíti a pályaválasztásukat. Ezeknek köszönhetően az elmúlt években nőtt a szakgimnáziumok utáni érdeklődés, azonban ma is számos hiányszakma van hazánkban, amelynek nincs vagy nagyon kevés az utánpótlása. A gyenesdiásiak tanműhely látogatását külön kérésre szervezte meg a kamara.    

„A mai nap nyolcadikos osztályok jöttek el a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolából. Az osztályfőnökök kérésére tanműhely látogatásokon vesznek részt a diákok itt, az Asbóth Sándor Szakgimnáziumban, illetve a Vendéglátóipari Szakgimnáziumban, hogy közelről megismerkedjenek az itt folytatott képzésekkel a tanműhelyekben.” - tájékoztatott Csiszár Ildikó, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkatársa.

A nyolcadikos lányok a kozmetikusképzés rejtelmeibe is beleshettek az Asbóthban. A diákok egyelőre még csak félénken érdeklődtek a lehetőségeik felől, a jövőben azonban pályaorientációs kiállítás és üzemlátogatások is segítik őket a döntésben.      

Regman Karola - Keszthelyi TV                   

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó