+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megvannak a Keszthely "Város Művésze 2022" pályázat nyertesei
2022. szeptember 19. hétfő 16:23 - Keszthely
Megvannak a Keszthely "Város Művésze 2022" pályázat nyertesei
Kihirdették a Keszthely “Város Művésze 2022” pályázat nyerteseit. Negyven pályamunka érkezett a felhívásra. A szakmai zsűri a város fiataljait is bevonta döntésbe. A két nyertes hamarosan megkezdheti egy hónapos munkáját.

A “Keszthely Váors Művésze” pályázatra negyven alkotással neveztek az érdeklődők. Az előszűrésen Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója, Kovács Szabolcs és Szálinger Balázs József Attila-díja költő tíz pályamunkát választott ki. Színvonalas képzőművészeti alkotásokkal és irodalmi művekkel pályáztak a nevezők. A város iskolái által delegált fiatalokból álló diákzsűri dr. Cséby Géza irodalomtörténész segítségével választotta ki a két nyertest. Mohácsi Balázs prózával nevezett, Schuller Mária pedig textilmunkáival kápráztatta el a döntéshozókat.

Varga Sára – zsűritag, diák, Zeneiskola: „Nagyon nagyon fontosnak tartottam azt, hogy elindított e bennem valami gondolatot, hogy milyen érzések keringtek bennem első ránézésre. Továbbá az összes pályázónak kellett egy kis személyleírást adniuk magukról, néhány gondolatot esetleg a művekhez, és e kettő alapján hoztam meg a döntéseimet. Egytől tízig kellett rangsorolnunk a művészeket.”  

Mohácsi Balázs prózájának a témája az volt, hogy hogyan írunk meg egy irodalmi művet, és mi játszódik le az emberben közben. Schuller Mária mellett színes, változatos alkotásai miatt tették le a voksukat a zsűritagok.

Németh Péter – igazgató, Balatoni Műzeum: „Schuller Mária ő olyan képzőművész, ha az egész életútját végignézzük, folyamatosan a képzőművészettel foglalkozott. Textilművész szakon is végzett. Nagyon megdöbbentő, érdekes alkotásokat küldött be, és ő tervezi is, hogy itt Keszthelyen hasonló műveket fog alkotni. Megjelenik benne a környezettudatosság, szeretne bekapcsolódni a város életébe aktívan, aktivizálni magát.”  

A két győztes művész november elején érkezik Keszthelyre, egy hónapon át dolgoznak a városban, amivel a kulturális életet gazdagítják. A pályázatot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatja.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus