+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megvannak a Keszthely "Város Művésze 2022" pályázat nyertesei
2022. szeptember 19. hétfő 16:23 - Keszthely
Megvannak a Keszthely "Város Művésze 2022" pályázat nyertesei
Kihirdették a Keszthely “Város Művésze 2022” pályázat nyerteseit. Negyven pályamunka érkezett a felhívásra. A szakmai zsűri a város fiataljait is bevonta döntésbe. A két nyertes hamarosan megkezdheti egy hónapos munkáját.

A “Keszthely Váors Művésze” pályázatra negyven alkotással neveztek az érdeklődők. Az előszűrésen Németh Péter, a Balatoni Múzeum igazgatója, Kovács Szabolcs és Szálinger Balázs József Attila-díja költő tíz pályamunkát választott ki. Színvonalas képzőművészeti alkotásokkal és irodalmi művekkel pályáztak a nevezők. A város iskolái által delegált fiatalokból álló diákzsűri dr. Cséby Géza irodalomtörténész segítségével választotta ki a két nyertest. Mohácsi Balázs prózával nevezett, Schuller Mária pedig textilmunkáival kápráztatta el a döntéshozókat.

Varga Sára – zsűritag, diák, Zeneiskola: „Nagyon nagyon fontosnak tartottam azt, hogy elindított e bennem valami gondolatot, hogy milyen érzések keringtek bennem első ránézésre. Továbbá az összes pályázónak kellett egy kis személyleírást adniuk magukról, néhány gondolatot esetleg a művekhez, és e kettő alapján hoztam meg a döntéseimet. Egytől tízig kellett rangsorolnunk a művészeket.”  

Mohácsi Balázs prózájának a témája az volt, hogy hogyan írunk meg egy irodalmi művet, és mi játszódik le az emberben közben. Schuller Mária mellett színes, változatos alkotásai miatt tették le a voksukat a zsűritagok.

Németh Péter – igazgató, Balatoni Műzeum: „Schuller Mária ő olyan képzőművész, ha az egész életútját végignézzük, folyamatosan a képzőművészettel foglalkozott. Textilművész szakon is végzett. Nagyon megdöbbentő, érdekes alkotásokat küldött be, és ő tervezi is, hogy itt Keszthelyen hasonló műveket fog alkotni. Megjelenik benne a környezettudatosság, szeretne bekapcsolódni a város életébe aktívan, aktivizálni magát.”  

A két győztes művész november elején érkezik Keszthelyre, egy hónapon át dolgoznak a városban, amivel a kulturális életet gazdagítják. A pályázatot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatja.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus