+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megjelent a Pannon Tükör harmadik lapszáma
2022. szeptember 16. péntek 13:47 - Keszthely
Megjelent a Pannon Tükör harmadik lapszáma
Bemutatták a Pannon Tükör kulturális folyóirat idei harmadik lapszámát a Balaton Színházban. A találkozón megismerkedhettek az érdeklődők a Pannon Tükör Könyvek sorozatból három új kötettel, mindegyiket Cséby Géza fordította.

A Pannon Írók Társaságának szerkesztői a Pannon Tükör Kulturális Folyóirat mellett most három új könyvvel ismertették meg a közönséget. Cséby Géza több éven keresztül dolgozott a köteteken. Az irodalomtörténész, műfordító saját stílusa, humora is olvasható ezekben, de elsősorban az eredeti írók gondolatait közvetítette az olvasók felé. Lengyelről fordított egy gyermekkönyvet, a másik kettő pedig verseskötet - az egyik egy lengyel-amerikai író, a másik pedig egy örmény-amerikai költőnő alkotása.

 

dr. Cséby Géza – irodalomtörténész, műfordító: „Fordítóknál nagyon kell arra vigyázni, hogy egy-egy műfordításnál ne csak önmagát adja óhatatlanul, önmagát is adja. De a fordításokban, a műfordításokban bent kell lenni az eredeti szövegnek is, annak a formavilágnak stílusnak, hangulatnak.”  

A Pannon Tükör szerkesztői minden lapszámnál valamelyik régióra fókuszálnak. A mostaniban keszthelyi rovattal lepték meg az olvasókat, illetve a Balaton-part került fókuszba.

Bubits Tünde – főszerkesztő, Pannon Tükör: „Keszthelyi szerzőket kértünk, lírikusokat, prózaírókat és a helytörténet részében, pedig Müller Róbert írt nekünk a Főnix gályáról. Ez egy hihetetlenül érdekes történet, az aranykora, meg hát most még a hajótest létezik.”  

Egy esztendőben hat alkalommal jelenik meg a Pannon Tükör. Törekednek arra, hogy országos merítésű legyen a lap, illetve fókuszálnak a régiókra is, hogy az ottani szerzőket is be tudják mutatni.

dr. Gyimesi Endre – elnök, Pannon Írók Társasága: “Én nagyon szívesen ajánlanám azt az interjút, amit egy keszthelyi fiatalember, Szálinger Balázs készített egy keszthelyi örökifjúval, Cséby Gézával hetvenötödik születésnapja alkalmából. Én azt gondolom, hogy sok érdekességet tartalmaz.”

A Pannon Tükör ötszáz példányban jelenik meg alkalmanként. Az országban 361 könyvtárban, így a keszthelyiben is találkozhatnak vele az olvasók.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus