+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiváló nyarat zártak a Madárparkban
2022. szeptember 13. kedd 16:21 - Keszthely
Kiváló nyarat zártak a Madárparkban
Kiváló nyarat zártak a Helikon Kastélymúzeum Madárparkjában. A látogatók idén is több újdonsággal és érdekességgel találkozhattak. Sok madarat kézből lehet etetni, Totó, a sztárhattyú pedig önmagában nagy vonzerőt jelent. Ősszel is érdemes felkeresni az attrakciót, hamarosan új madarakat is bemutatnak.

Nagy a nyüzsgés a madárpark tavánál. A lakók izgatottak a reggeli etetés előtt. A nyár sok látogatót vonzott. 52 faj 300 példánya látható a Pálmaház szomszédságában.

A látogatók is előszeretettel etetik az itt vásárolható csemegével a Madárpark lakóit. A hely népszerűségét a számok is igazolják. Júniusban, júliusban és augusztusban 85 ezer látogató kereste fel a helyet.

A magas látogatószám mellett a hazai vendégek növekvő arányát figyelték meg a Madárparkban. Sokan kifejezetten Totó miatt érkeznek ide. A sztárhattyú tavasszal pótapa lett, öt árva hattyút vett a szárnyai alá gondozójával, Rigó Gáborral. Két koronás daru is gazdagítja a parkot, a kakas olyan szelíd, hogy kézből is eszik. A feketenyakú hattyúk és a fekete hattyúk is közkedveltek. Utóbbiaknál egy pár már a fiókáival lubickol, a másik pár pedig most kotlik. Az ausztrál madarak nincsenek tudatában, hogy itt más az éghajlat, ezért van most a szaporulat.

Rigó Gábor, a Madárpark vezetője: „Az idén először lehetett etetni a halakat is testközelből és van egy ékszerteknősünk is, akit egy látogató hozott és dobott be - tudtunk nélkül - ő is hamarosan érkezni fog.”

Az ékszerteknős szabályosan átgázol a halakon, hogy neki is jusson az eleségből. A haletetés is az idei év újdonsága, amit a látogatók nagyon élveztek. Ősszel is érdemes ide jönni. A vízimadarak hímjei nyáron egyszínű tollazatot viselnek, de ez hamarosan változni fog.

„Jön az ősz, visszaszínesednek, elkezdenek udvarolni. Ilyenkor már van párosodás is, úgy szoktuk mondani, hogy erősítik a kapcsolatukat, mert ebből szaporulat nem származik az ősz folyamán, csak tavaszra. A teljes tollazatukat, pompájukat most veszik vissza októberben. Ezért is érdemes hozzánk ősszel és télen is ellátogatni, mert a teljes pompájukban láthatóak a madaraink” - nyilatkozta Rigó Gábor. 

A Madrárparkban minden állatot párban mutatnak be. Nem cél a szaporítás, ha mégis költenek a madarak, akkor a szaporulatot értékesítik. A bevételt takarmányozásra és új fajok beszerzésére fordítják.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár