+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nemzetközi petanque verseny a Festetics kastély parkjában
2022. szeptember 13. kedd 19:10 - Keszthely
Nemzetközi petanque verseny a Festetics kastély parkjában
Nemzetközi duplett petanque versenyt rendeztek Keszthelyen. Az I. Festetics Kupa nemzetközi versenyre még Izraelből és Nepálból is érkeztek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat az egyre népszerűbb francia eredetű játékban.

A  hatnapos  Centrope Cup verseny elődöntői már korábban lezajlottak. Keszthelyen a döntő résztvevői, valamint az I. Festetics Petanque Kupa nemzetközi duplettversenyre nevezők versenyeztek. "Franchise rendszerben működik, hat országon megy keresztül. Környező országokon és magyarországi fordulója itt kezdődött tegnap 53 csapattal triplettben. Onnét a legjobb 16 továbbjutott egyenes kiesésben."- mondta el Havasi Rita, a Balaton Sportegyesület elnöke.

A Festetics Kupára 20 csapat nevezett, aki a Centrop Cup versenyen kiesett ő is csatlakozhatott a Festetics Kup megmérettetésre. A hazánkban is népszerű sportban hat pályán játszottak a 3 fős csapatok egymás ellen. A Balaton Sportegyesület szervezésében megrendezett nemzetközi petanque verseny résztvevőit Vozár Péterné alpolgármester köszöntötte, kiemelve a program turisztikai jelentőségét is. "Mindenképpen öröm, hogy jönnek hozzánk látogatók turistaként is, de az, hogy egy versenyt is idehoztak, ami ilyen népszerű, az különösen nagy megtiszteltetés. És főleg az, hogy még egy önálló kupát is indítanak ezen alkalomból."- mondta Keszthely alpolgármestere, Vozár Péterné.

A Helikon Kastélymúzeum biztosította a verseny helyszínét. A vezetés számára nagy öröm, hogy ez a sportverseny is színesítette a kastély programjait. " Hosszú út vezetett el idáig és nagyon fontos városi szereplők segítettek bennünket abban, hogy valóban itt verseny legyen."- mondta el Pálinkás Róbert.

A petanque francia eredetű, de az egész világon elterjedt. Közkedveltségének oka, hogy életkortól függetlenül bárki játszhatja.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus