+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Cserszegtomajfutás
2022. szeptember 12. hétfő 19:05 - Cserszegtomaj
Cserszegtomajfutás
Két év után újra futottak Cserszegtomajon. Szombaton ismét megrendezték a településen a Cserszegtomajfutást, amelyen egyéniben és váltóban is indulhattak a sportolók. A mára népszerű sportprogramra minden korosztályból érkeztek nevezések.

Közös bemelegítéssel kezdődött az ötödik Cserszegtomajfutás. A sport, a futás népszerűsítése volt az idén is a cél. A közösen végzett zenés bemelegítő gyakorlatok után a rajtvonalnál gyülekezek az egyéni futók és a váltók tagjai. 10 órakor megszólalt a rajtot jelző kürt és elindult a verseny. "Hét évvel ezelőtt kezdtük el a Cserszegtomajfutást. Igazából szerettük volna itt a településen egy ilyen rendezvényt, mert ilyen még nem volt, S mindenképp úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan település dombokkal, utcákkal, erdei területtel, amit meg kell mutatnunk. Az elmúlt hét évben ötször tudtunk rendezni versenyt. Sajnos az elmúlt két év a Covid miatt kimaradt, viszont volt öt különböző útvonalunk, tehát a településnek majdnem minden szegletét sikerült eddig megmutatni. Ez most egy hasonló útvonal a korábbiakhoz képest."- mondta Juhász Péter szervező.

A  futóversenyt kezdetektől a cserszegtomaji önkormányzattal közösen szervezi az egyesület. Több távot választhattak a nevezők. Akik először próbálták ki a hosszú távú futást, ők 2,5 km-es szakaszon futottak. A rajtszalagot is ők szakították el elsőként."Barátaim ösztönöztek erre, hogy fussak. Meg…már régóta futok. Elkezdtem futni. Hát a táv egyébként olyan is-is volt. Főleg úgy, hogy párszor az egyik barátommal túlszaladtunk, de azon kívül jó volt."- mondta el Szalai Andor.

Nem kellett sokat várni, pár perc múlva megérkezett az első 7,8km-es távot futó versenyző is. "Most könnyebb volt, mint az előző két évben mikor voltam. Úgyhogy tetszett."- nyilatkozott Kárász László.

Folyamatosan érkeztek célba  a középtávot teljesítők. Akik a 15,6 km-t vállalták egy gyors frissítő után futottak a 3. körben tovább. Az 5. Cserszegtomajfutás távjait 114-en választották hétvégi sportolásnak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár