+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1915-ös jármű is bemutatkozott a kastélyban
2022. szeptember 6. kedd 16:04 - Keszthely
1915-ös jármű is bemutatkozott a kastélyban
Veterán autók találkoztak Keszthelyen. A Festetics-kastély parkjában több márka képviselői is felvonultak. Az autók mindegyike a saját lábán érkezett, ez igazi kuriózum, hiszen 90-100 éves járgányok is felvonultak. Az esemény lenyűgözte a látogatókat, akik kívül-belül megcsodálhatták a járműveket.

A résztvevők érdekességeket is megtudhattak az autókról. A járművek egyesével vonultak fel a vörös szőnyegen, ahol emléklappal köszönték meg a részvételüket. A Concurs d’Elegance elnevezésű programot először szervezték meg a Festetics-kastély parkjában, de már most nagy sikert aratott. Mindenki megtalálta a kedvére való autót. 

„Nagyon szeretjük az oldtimer autókat, motorokat. Saját részre is több motorunk van otthon. Igazából mindent szeretünk, aminek kereke van és gurul, viszont a kedvenc, az a Mercedes.” - mondta egy résztvevő, Huszti József.

A Mercedesek mellett Jaguarok is bemutatkoztak, ez a márka kifejezetten népszerű volt a látogatók körében. A Hintómúzeumból kihozták a Ford T modellt is, ez az 1915-ös autó volt a legrégebbi járgány a programon. Bár többségében ismert fajták mutatkoztak be, igazi kuriózummal is találkozhattak az esemény résztvevői.

„Ez egy 1934-es, angol gyártmányú Cicley. Abszolút nem ismert, nagyon kevés van már belőle, 27 darab van összesen, ami még megmaradt. A legtöbbet a háborúban beolvasztották, mert a motor dúraluminiumból volt és kellett a repülőgép gyártáshoz, úgyhogy nem maradt fenn sok.” - tájékoztatott az egyik autó tulajdonosa, Keller Balázs.

Az oldtimer autók napjainkban egyre népszerűbbek. Keszthelyen és környékén is több alkalommal szerveznek találkozókat, ahol egy-egy márka képviselői jönnek össze. A kastély parkjában azonban az elmúlt több mint 100 év járműcsodáit láthatták az érdeklődők. A bemutató meghívásos alapon működött, a szervezők válogatták ki azokat az autókat, amelyek részt vehettek a rendezvényen.

„Közel 30 válogatott kocsit kértünk fel. Én úgy gondolom, hogy ez sikeres volt. Elsősorban a Magyar Veteránjármű Szövetséggel közösen szerveztük meg. Miután hagyományteremtő szándékkal, így már a jövő évre tervezgetünk. Az idei egynapos, így is terveztük, a jövő évi pedig egy hosszú hétvégén lesz.” - emelte ki Tóth Csaba, a Festetics Concurs d'Elegance főszervezője.

Az autók mindegyikét eredeti alkatrészekkel, időt és pénzt nem sajnálva restaurálták a tulajdonosaik. A négykerekű járművek mellett motorok is felvonultak Keszthelyen.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár