+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 370 km tekerés várt a Balaton Bike Derby résztvevőire
2022. augusztus 30. kedd 15:55 - Balaton
370 km tekerés várt a Balaton Bike Derby résztvevőire
Balaton kör extrákkal: ez a Balaton Bike Derby! Így hirdették meg az idei kerékpáros versenyt, mely a nyár legnagyobb balatoni bringás kalandja volt.

Igazi örömbringázásban volt része a Balaton Bike Derbyn indulóknak. A háromnapos versenyen csodaszép panorámák, végeláthatatlan szőlőültetvények és zseniális erdei utak várták a kerékpárosokat. A rajt és a cél gyenesdiási Festetics Imre Élményközpontnál volt. Cincár Attila húsz éve kerékpározik. Ezen a rendezvényen másodszor kerekezett, három nap alatt teljesítette a távot.

Cincár Attila – résztvevő: „A társaság szuper, ahol sok bringás van, ott jó a társaság. Ez a legtöbb élményt adó rendezvény szerintem a Balaton körül. A legszebb Balaton kör. Gyönyörű kintalválsok a természetben, strand, a legtöbb élményt ez adja. ”

A szervezők által megadott négynapos időkereten belül kell a versenyzőknek megtenniük a 370 km-es távot a Balaton körül.

Gangel Marcell – főszervező, Balaton Bike Derby: „Egy úgynevezett Bikepacking esemény, ami azt jelenti, hogy önellátó. Mindenki saját magának gondoskodik a szállásról. Egy szabály van, hogy a kijelölt útvonalon kell végigmenniük. Ha azt valahol elhagyják, akkor arra vissza kell térni és onnan folytatni a túrát. Érdekesség, hogy a legelsők, azok még egy napon belül, megállás és pihenő nélkül teljesítik ezt a távot. Most az első helyezettünk az tizenhat óra alatt ért végig. A mezőnynek a többi része, a java, az jellemző, hogy kihasználja a Balaton körüli lehetőségeket, strandol, fröccsözik, meg hódol az élvezeteknek.”

A táv teljesítése egy kihívás minden résztvevőnek, hiszen a több száz kilométer megtétele ragyogó sportteljesítmény. Az útvonalon volt 3700 méter szintemelkedés, és nehezített terepen is kellett biciklizniük az indulóknak.  A többség már várja a jövő évi Balaton kört.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár