+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csapatépítéssel kezdték a tanévet a pedagógusok
2022. augusztus 26. péntek 16:54 - Keszthely
Csapatépítéssel kezdték a tanévet a pedagógusok
Az Egry iskola nevelőtestülete csapatépítő tréninggel indította az új tanévet. A pedagógusoknak a Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai tartottak foglalkozást. A játékos feladatok nem csak a tanítókat, tanárokat kovácsolták össze, hanem az önismeret fejlesztésében is segítettek.

Papírból kellett tornyot építeniük a három fős csapatoknak. A résztvevők kreatív megoldásokat használtak annak érdekében, hogy az övék legyen a legmagasabb építmény. Az oktató munka során a szakemberek maguk is használják az élménypedagógia elemeit, de sok újat is tanultak.

"Mindenképpen fontosnak tartom, mert ritka az a pillanat, amikor a tantestület így, tanítványok nélkül együtt töltheti az időt. És azt gondolom, hogy nagyon érdekes érzés az, hogy a katedra másik oldaláról szemléljük a dolgokat, és mi vagyunk a kisdiákok és mi hajtjuk végre azokat a feladatokat, amelyeket nap mint nap, mi adunk ki a diákoknak." - mondta Végh Andrea, az Egry József Általános Iskola és AMI tanítója.

A feladatok mindegyike együttműködést igényelt. A foglalkozás nagyon jó hangulatban telt. A rendőrség munkatársai a játékok során rávilágítottak a résztvevők személyiségjegyeire is. Ezek az alkalmak a hamarosan kezdődő pedagógiai munkát is segítik.

"A gyerekek visszaérkeznek a szabad életből, a nyárból. Próbáltunk nekik olyan programokat hozni, amivel egy kicsit ők is majd tudnak játékosan kezelni a gyerekeket. Ezt próbáljuk nekik megmutatni, megtanítani nekik. A csapatok összekovácsolására is nagyon alkalmasak ezek a feladatok, amiket hoztunk. Itt le tudják mérni az empátiát, a csapatmunkát, hogyan tudnak csapatban dolgozni, mit kell erősíteniük majd a közeljövőben." - tájékoztatott Sváb Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója.

A pedagógusoknak már augusztusban megkezdődik az új tanév. Ahhoz, hogy a gyerekeket megfelelő módon tudják fogadni szeptember 1-én, sok előkészület kell. Az Egryben eddig is jó volt a munkaközösség, ez elengedhetetlen a hatékony oktatáshoz.

"Egy iskolában az oktató nevelő munka az csapatmunka. Nagyon fontos, hogy a csapat tagjai együtt tudjanak működni, támogassuk egymást, segítsük egymást, kiegészítsük egymást, inspiráljuk egymást. A hosszú évek alatt viszonylag stabil, nagyon jó tantestületi közösség alakult ki itt az iskolánkban, de szükség van arra, hogy így nyár végén kicsit összehangolódjunk. És a csapatépítés, pont ezt az összehangolódást célozza meg." - emelte ki Tóth Éva, az Egry József Általános Iskola és AMI intézményvezetője.

A pedagógusok lelkesen dolgoztak a csapat sikeréért. A foglalkozáson tanult feladatokat a tanév során is alkalmazni tudják majd.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár